Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kler bardzo zły film nie polecam

Polecane posty

Gość gość

Nie rozumiem ludzi i ludzkiej nieodpowiedniej postawy służącej gloryfikacji ataku na kościół. Po pierwsze nie rozumiem jak doszło do tego, że dzieci w kościele są molestowane. Czy rodzicie są na tyle głupi, że nie powiedzieli dzieciom co i jak i, że ojciec nie obije mordy księdzu a potem społeczność nie stanie w obronie tego ojca ? Sami jesteśmy sobie winni. Pedofilia to wynik tylko bezmózgom o nazwie polacy. Teraz nawijanie na kościół to tak zwane wsteczne bronienie swojej psychiki, za to, że byliście /bo ja nie mam dzieci/ zbyt słabi i daliście kapłanom a priori swoje dzieci. Atakują pedofilię tylko dałny umysłowe. Trzeba zrobić rachunek sumienia i bić się samego po plecach to znaczy postępować tak jak mówiłem wyżej. Bo czy wy myślicie, że film kler służy temu abyście dostali odszkodowania ? tak płytko myślicie ? Nikt nawet złotówki nie przygotował na odszkodowania ! Naiwni polacy! To jest atak polityczny służący zniszczenie kościoła, aby zniewolić was i wprowadzić tu żydów, a jak nie będziecie dalej posłuszni to islam. Dalej nie ciągnę tej koncepcji. Atak na kościół służy zawsze waszej przegranej. To rolą ludzi jest aby kościół był silny, a księża powinni dostawać wpielol profilaktyczny co sobotę aby w niedzielę pełen skruchy był lepszym kapłanem dla nas. Nie rozumiecie, że atakowanie kościoła nawet wtedy kiedy jest ta pedofilia to jest inżynieria społeczna rodem z juesej a wy dajecie się wtrynżyniać w te kołowrotki jak ranie d***** bo jesteście niemożni umysłowo. Filmu nie oglądałem ale dałem 1 i nie polecam na chodzenie na to bagno. Reżyser powinien siedzieć w pierdlu za ten pseudo film. To agent obcego wywiadu kulturowego.

Gość gość
Zamknij mo/rde szmato :D

Gość gość
lewaku pielolony, już masz pozamiatane zbawienie ! smarzysz sięw piekle już. nawet Jezus Chrystus cię nie zbawi, bo takich nie chce !

Gość gość
Nie wierze w zabobony

Gość gość
Pewnie że nikt nie obije mordy księdzu pedofilowi bo jako społeczeństwo mamy tę wewnętrzną barierę przed ingerowaniem w aktywność osób duchownych. To jest głupie, ale dla większości nieprzekraczalne. Nauczycielka która uczyła w zakonnym domu dziecka w Zabrzu, widziała bicie, znęcanie się nad dziećmi i gwałty do których tam dochodziło, i nie pisnęła o tym nikomu ani słowa, bo "krytyka osób duchownych to grzech". Taką mentalnośc ma gros Polaków i trzeba chyba jeszcze ze 200 lat żeby to przełamać.

Gość gość
Swoją drogą muszę obejrzeć ten film, bo wszyscy o nim rozprawiają. Dzięki za przypomnienie :classic_cool:

Gość gość
Dziś obejrzę i zobaczę o co ten cały ból d**y. Pewnie ot dobry film pomijając treść która przecież nie jest częścią filmu dokumentalnego :D co za ludzie jprdl haha.

Gość gość
Jest taka prawidłowość psychologiczna, że społecznośc staje zwykle po stronie silniejszego. Np. po stronie księdza, zakonnicy, przeciwko dziecku.

Gość gość
Niezłą reklamę zrobiłeś mu tym watkiem. Na pewno parę osób z forum obejrzy :)

Gość gość
a czemu jak ktoś robi film o kościele to jest źle ja sam chciałem być księdzem byłem w seminarium nawet niższym ale zrezygnowałem . To prawda że oni obmawiają się jeden drugiego znaczy ksiądz jeden wychowawca obmawia tyłek obrabia dyrektorowi seminarium a dyrektor znowuż obmawia tyłek obrabia wychowawcy .Albo znowuż było tak że są chciwi tak są chciwi patrzą żeby im dawać za darmo żeby brać od ludzi bo wszystko się przyda niech państwo przywiozą bo to wszystko się przyda potem .... najlepiej żeby im dawać całą wypłatę na ich zachcianki ,ten film czemu miał nie powstać tak akurat to jest nastawianie mnie przeciwko kościolowi .

Gość gość
Jacy są księża i jak się zachowują jak postępują to ja wiem bez oglądania filmu kller xd że jest pedofilia w kościele a czemu o tym nie mówić tylko zamiatać prawdę pod dywan może autor filmu sam jest księdzem albo katechetą albo może jest kościelnym jakiegoś księdza na parafii xd matko i co w tym złego bo pan smarzowski odkrywa prawdę o tym jak księża postępują jak robią sobie cyrk z wiary naszej katolickiej że mają swoje ułomności i mogą być nawet nie warci żeby mieć na sobie sułtannę

Gość gość
Ja już od dawna widziałem na okładkach newsweeka czy innych gazet takich tabloidów takie artykuły i tutaj nie trzeba szanowni państwo nagrywać filmu bo sami widizmy to w mediach. jak zachowują się zakonne siostry jak biją dzieci upośledzone jak szarpią dzieckiem co nie rozumie nic i nie wie co się dzieje bo jest chore też było w uwaga tvn czy innym reportażu czemu ludzie mają o tym nie wiedzieć niby ? a czemu ludzie mają nie wiedzieć że tak jest że księża nie są tacy święci wcale ? bo co odejdą od kościoła i będą nie chodzić na msze ? kto chce i tak nie będzie chodził jak kto chce ,tutaj co film jeden kler odciągnie od razu miliony ludzi od kościoła i będą od razu nie chodzić do kościoła ? ja tam chodzę do kościoła i wiem że nawet księża proboszczowie parafialni byli na tym filmie kler w kinach nawet z mojej parafii ksiądz był i proboszcz i wikary i mówili o tym filmie na kazaniu .Ksiądz powiedział że on się wstydzi i że jest mu głupio za tych księży co dopuszczają się takich zachowań /sytuacji w kościele

Gość gość
Tam nie ma że ktoś pali obrazy święte więc jaka obraza kościoła i religii ? bo reżyser pokazuje że ksiądz to też ma grzechy na sumieniu a bo nie ma co ? to jak ksiądz to nie może być pijany albo nie może tańczyć na stole i przeklinać ? ksiądz jest takim samym człowiekiem jak każdy księdza to atakuje jak jest afera jakaś na parafii byle jaka stacja w tvp więc tutaj media same narobią szumu jak podłapią temat tak działa tvp że żyją tym co się dzieje na co dzień jest afera i co też będzie ekskomunika bo ktoś jakaś stacja tvp przedstawiła materiał o tym że jest pedofilia na parafiach ?

Gość gość
Skonczcie się już niezdrowe podniecać tym filmem. Takie rzeczy mają miejsce na pewno o czym każdy słyszał na pewno ale nikt nie twierdzi że tylko tacy księża istnieją. Ale to i tak nie zmienia faktu że wielu jest pedofili i innych p***bow z zakutymi lbami których ludzie słuchają jak świnia grzmotu.

Gość gość
A kler czemu miał nie powstać z tego co czytałem to smarzowski nie popiera polityki po ani pis tak więc sam wiem jak było księża tak są dobrzy i źli tak samo jak jest dobry lekarz co wyleczy pacjenta i taki co spartoli operacje albo nie pomoże wyleczyć ;) tak więc czemu o księżach nie nagrać filmu bo co za dużo prawdy bo boli prawda takiego księdza że jego koledzy z seminarium albo innych parafii są pedofilami albo homoseksualistami ?

Gość gość
A wg mnie jest to film obiektywny. Przecież główni bohaterowie ( księża) są ukazani od tej dobrej strony, mają swoje grzechy, ale są to pozytywne postacie, a że zdarzaja się i księdza pedofile i pazerni na kasę to jest fakt - w kazdym zawodzie tak zreszta jest, wiec i to zostalo pokazane. Nie wszyscy księża zostali oczernieni, wrecz pokazane bylo, ze czasem zarzuty o pedofilie też moga byc falszywe. Także film wcale nie pokazuje, ze kler jest zły, tylko pokazuje go jakby z roznych stron

Gość gość
To jest baaardzo dobry film. Nie dla ludzi głupich, nie dla ludzi bardzo młodych bo moga go zle odebrac, jak widze tez tu. Nie wiem skad tyle hejtu i szumu, film jest prawdziwy, istnieja dobrzy i zli ksieza i nie ma co tu dyskutowac. B. dobrze, ze go nakrecił. Sama mam w małej parafii ksiedza, ktory wozi sie bardzo drogim autem terenowym, nie podoba mi sie to. W dziecinstwie pamietam tez, ze przychodzil do nas ksiadz, ktory podrywal moja mame, oczywiscie nieskutecznie, mielismy tez ksiedza podejrzewanego o pedofilie, zostal usuniety z kosciola. A Stryczek? Czytaliscie o Nim artukul na Onecie? Ten to dopiero jest walnietym psychopata.

Gość gość
Poza tym były już kontrowersyjne filmy czy seriale o lekarzach ( np. botoks), o policjantach, więc dlaczego nie o księżach? Wg mnie została pokazana prawda i ksiądz, który nie ma nic na sumieniu nie powinien też mieć nic do tego filmu, dlatego że może identyfikować się z tymi "dobrymi" księżmi z filmu.

Gość gość
Chcialabym tez, zeby ksieza mieli rodziny, zone dzieci, normalne domy. A finanse kosciola byly przejrzyste. A nie taki w sutanience, niewiadomo czy to chłop czy baba.

Gość gość
autorze tematu żydostwo to my mamy dawno w sejmie ,prawie każdy polityk ma korzenie żydowskie więc jak nam wprowadzą żydostwo jak już dawno każdy poseł w rządzie naszym jest ukrytym żydem ? tak samo w tvp prawie samo żydostwo jest więc jak nam wprowadzą coś co już mamy od kilkudziesięciu lat ? już całe stacje tvp w stolicy są tam żydzi i tam na wiejskiej też są na obradach prawie każdy żyd nie polak ;) więc o czym mowa ?

Gość gość
Też myslę, że tak by było lepiej np. pastorzy moją mieć swoje rodziny i ten system sie sprawdza, więc dlaczego nie księża?

Gość Strazak z osp katoliki
Kler to świetny film. Pokazał prawdę, którą każdy zna, może po za tymi zaślepionymi i naiwnymi. Księża teraz częściej o kasie gadają i nowych autach, jak o prawdziwej wierze i pokorze. Czemu rydzyk nie żyje w ubóstwie? :)

Gość gość
Ta cala nagonka na kosciol i sklocanie spoleczenstwa ma jeden cel- nie przygladac sie pejsatym. Zacznijcie ich szpiegowac to zobaczyci co robia

Gość gość
Strazak z osp katoliki dziś x A Ty żyjesz w ubóstwie?

Gość gość
Nie wiem czy osoba z 7:52 jest zamożna czy nie ale wiara katolicka wymaga od księży źycie skromne bez przepychu to po pierwsze a po drugie dlaczego mamy finansować przepych i dziwactwa rydzyka