Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćona22

Mam 22 l, chce podwiązać sobie jajowody, ale nie wiem gdzie. Pomóżcie

Polecane posty

Gość gośćona22

Tak jak w temacie, mam 22l i chce być całkowicie bezplodna. Nie chce być matka, nawet jak mi się to odmieni to i tak się na nią nie nadaje, sama ciąża mocno mnie odpycha i przeraża. Też nie będzie mi się chciało tłumaczyć w przyszłości rodzinie czy też przyszłemu partnerowi czemu nie chce dzieci , wolę powiedzieć że jestem bezplodna żeby dali mi całkowicie spokój. Dlatego gdzie mogę to zrobić ? Jeśli za granicą to która klinika najlepsza, ile to kosztuje , jak długo dochodzi się do siebie? Czy ktoś przez to przechodził?

Gość gość
Nie rób tego tak wcześnie, w tak młodym wieku. Naprawdę możesz jeszcze kilka razy zmienić zdanie - nie wiesz, jakie pragnienia będziesz miała za 10-15 lat. Zdarza się człowiekowi zmienić zdanie.

Gość gość
Igła i nitka i rad sobie sama

Gość gość
Idź do ginekologa

Gość bazienka
w PL to nielegalne, legalna jest wazektomia u faceta i kosztuje 2k polecam Czechy jesli chcesz taniej lub Niemcy- tma to ci moga zrobic od razu histerektomie i to laparoskopowo, ale kosztuje swoje

Gość gośćona22
To nie jest prowo. Od dwóch lat myślę o tym, wiem od zawsze że nie chce dzieci i wiem że nawet jeśli zmienię zdanie to i tak nie nadaje się na matkę, a ciąża tak mnie przeraża że prędzej bym adoptowała niż urodzila. A chciałabym zrobić to zanim kogoś znajdę, bo wiem że jestem taka osoba która pod naciskiem by się zgodziła (niestety) A chce tego uniknąć. Oczywiście na początku znajomości powiem że jestem bezplodna ale nie powiem że na własne życzenie.

Gość gośćona22
bazienka dziś Dziękuję bardzo za informację :)

Gość gośćona22
Ja o tym na początku znajomości żeby miał wybór. Nie mam zamiaru naciskać.

Gość lolitta77
Ok nie chcesz mieć dzieci, mówisz że to świadoma dorosła decyzja ale to co piszesz dalej świadczy o jeszcze dziecinnym podejściu do życia... chcesz zrobić inwazyjny zabieg tylko po to żebyś się nie musiała tłumaczyć partnerom dlaczego nie chcesz mieć dzieci i kłamać im że jesteś bezpłodna nie ze swojej winy. Daj sobie jakieś 3-4 lata, do tego czasu się możesz zabezpieczać tabletkami, belara ma najwyższą skuteczność z tego co się orientowałam. Zobaczysz czy coś się w tym czasie zmieni w Twoim myśleniu, uwierz tak może być. Ja też w Twoim wieku nie wyobrażałam sobie mieć dzieci, irytował mnie płacz a perspektywa chodzenia w ciąży i porodu powodowała mdłości. A po 30 jednak coś we mnie pękło i mam córkę. Ciąża i poród jest serio całkiem do przeżycia.

Gość gość
feministki wyprały jej mózg. Ona nie myśli samodzielnie smutne :(

Gość gośćona22
Ja wiem że zdania nie zmienię, a jak już to wiem że ja na matkę się nie nadaje i nie wyobrażam sobie żebym była w ciąży, nie stanowcze nie. Ja nie chcę mieć ślubu i nie chce mieć dzieci. Tak, wolę okłamać że jestem bezpłodna niż słuchać od rodziny od przyszłego chłopaka że dzieci są super i będą mi dawać milion powodów żebym tylko zdanie zmieniłam. Teraz jestem sama a już jakaś ciotka pyta kiedy planuje rodzinę...

Gość gość
w takich kwestiach to się nie kłamie, prędzej czy póżniej wyjdzie jak już zrobisz zabieg to mów otwarcie że zrobiłaś

Gość gość
A jaka antykoncepcja jest rownie skuteczna?

Gość iWat
Ludzie nie głosujcie na Rafał Trzaskowski i Patryk Jaki bo to są cwele pod kontrolą żydowską i izraelską. nie głosować na nich głosujcie na antysystemowych terrorystów typu Korwin i Ikonowicz. oni zdemolują warszawę i żydów Patryk