Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Saczenie wod plodowych? Panikuje!

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, jestem dopiero w 22tc a dzis ciagle saczy sie cos ze mnie. Nie wiem czy to uplawy czy wody plodowe! Byla to bezbarwna wydzielina z lekkim sluzem, czasem lekko slomkowa. Boje sie ze to wody plodowe. Boli mni tez dosc podbrzusze :( Czy to jeat normalna rzecz?

Gość gość
Moze ten bol to po prostu od rosniecia dzidziusia i rozciagania macicy? Ostatnio bardzo czesto mnie boli, niemal non stop...

Gość gość
zapewniam cięże to nie wody płodowe ;] wody są czyste bez śluzu i w dodatku mają słodkawy zapach, mnie do 38 tyg ciązy boli brzuch jak na okres, czasem tak że czuję się jak by faktycznie miał okres przyjść , a prawda taka ze do 30 tyg macica rosnie cwiczy dość intensywnie pózniej mogą zaczynać się skurczę , i będziesz odczuwać ból, smiało na to możesz wziąć nospe rozkurczową :) pomoże a ty niczym sięnie martw , a jak masz obawy zawsze mozesz skontaktowac sie ze swoim lekarzem i sie upewnic czy wszystko gra :)

Gość gość
A ja bym podjechala do szpitala. Moze cos sie dzieje z czopem sluzowym? Nie czekalabym do rana. Po co ryzykowac?

Gość gość
Teraz na dodatek piecze mnie az w pachwinie :/

Gość gość
Kupić sobie test w aptece.

Gość gość
Tez miałam tak okazało się infekcją aczkolwiek lekarz wysłał mnie do szpitala na kontrole i miałam robiony test paskowy na pH tej widzieliby. Na szczęście to nie były wody płodowe ale ile się najadam strachu to fakt

Gość gość
Jedź do szpitala dla świętego spokoju. Nie ma co się stresować i męczyć malca. Zrobią Ci usg, podepną ktg, zrobią test pH. Jeśli nie wykryją nieprawidłowości, a będą chcieli zatrzymać na oddziale zawsze możesz wyjść na żądanie:)

Gość gość
Tez mialam takie uczucie, troche pozniej bo 32 tyg. Cale majtki mialam mokre, pojechalam do szpitala. Naszczescie falszywy alarm, juz do konca ciazy tak bylo. Tylko ja przelezalam cala ciaze i cala ciaze bralam leki podtrzymujace, bylam tak spanikowana ze pewnie bede zyla z 10 lat krocej!

Gość gość
Jedz do szpitala i to biegusiem

Gość gość
Ja bym pojechala do szpitala. Tez saczyly mi sie wody i nie bylam pewna ze to to dopoki mnie nie zbadano. Nie mialam zadnych boli i byla to bardzi mala ilosc, ledwie wkladka mokra. Okazalo sie ze pecherz plodowy nie byl juz szczelny i porod mislam wywolywany. Tyle ze to bylo w 39 tyg

Gość gość
W aptekach są takie specjalne wkładki które sprawdzają czy to wody płodowe czy nie bo zmieniają kolor, nie pamiętam nazwy, poszukaj w necie

Gość gość
Kup sobie paski w aptece. Jestem prawie pewna ze to nie wody. Tez mialam duuuuzo takiej przezroczystej wydzieliny, lekarz mowil ze to normalne a tez schizowalam ze to wody. Przezroczysta, troche lepka.