Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie można zgłosić anonimowo przemoc w rodzinie?

Polecane posty

Gość gość
Ty tak na powaznie pytasz w dobie internetu czy realnych rozmów z ludzmi ?

Gość gość
Najlepiej do rzecznika praw dziecka bo te opieki spoleczne sa do niczego

Gość gość
a rzecznik to co zrobi, jak myślisz? prześle do "opieki"... :O

Gość gość
Infantylne pytanie, ale niech tam. Wiadomo, że do MOPR , bo najkrótsza droga.

Gość gość
Nie ma głupich pytań, od tego jest forum żeby pytać.

Gość gość
można zgłosić anonimowo przy mównicy w Sejmie

Gość gość
To sie zdziwisz bo rzecznik praw dziecka wysyla kuratora z sądu rodzinnego do rodziny podejrzanej. Z nienacka wpada na kontrole.

Gość gość
gość dziś Sąsiadka już któryś raz wspomniała do mnie, że mąz ją bije (śladów nie widać). Mówiła też, że syn (młodsze klasy podstawówki) przejmuje zachowania taty i tez ją potrafi np. kopnąć. Mówi też, że mąż "wciąga" jakieś narkotyki i że już ma założoną niebieską kartę. Czy on bije dzieci nie wiem, ale wiem, że syn zaczyna być wobec matki taki jak on, a ta sąsiadka odreagowuje na dzieciach i wrzeszczy na nie. Ona boi się zgłaszać, albo rozwieść, że on jej dzieci odbierze (mają dwoje), bo on ma "wszędzie znajomości", a ona leczy się na padaczkę (jest po wypadku), więc na pewno zrobiłby z niej wariatkę w sądzie. Ona to wspomina różnym sąsiadom, ale każdy się boi mieszać, bo ten jej mąż jest bardzo agresywny, zaczepny i wszyscy się go boją. Każdy się boi, ale z drugiej strony, czy można nic z tym nie robić?

Gość gość
17:51 trzeba działać

Gość gość
Zgłosić możesz, tylko to nic nie da - tego typu sytuacje nie są ścigane z urzędu, a na wniosek osoby pokrzywdzonej. Więc bez skargi samej sąsiadki nic się nie wydarzy.

Gość gość
Namów sąsiadkę, aby zgłosiła przemoc. On ma niebieską kartę, więc na pewno zareagują.

Gość gość
G****o zareaguja. Moj mial dwie niebieskie karty. I co? Guzik. Nic nie zrobili. Jedynie zawiadomienie do prokuratury moze cos dac i to niewiadomo czy prokuratura zechce zajac sie sprawa. Ja sluchalam dzielnicowego,sasiedzi nic nie potwierdzili bo sie bali,mialam obdukcje,nagrania:za malo. Niestety to nie jest wszystko takie proste. Trzeba miec naprawde takie dowody ze szok. A jak syn podnosi juz reke na matke to znaczy ze jest zmanipulowany przez ojca i moze swiadczyc przeciwko matce. Moj syn stal za mna murem. A postanowilam walczyc o siebie po pewnej akcji,gdy dostalam od meza po pysku juz nie pamietam za co...a moj syn do niego:taak,bierz ja,dowal jej. Manipulacja,mi zabieral kase i mogl kupowac wszystko dzieciom itp itd. To byl pierwszg i ostatni raz gdy syn tak do mnie powiedzial,boli mnie do dzis to,okropnie :-(

Gość gość
dyżurnet.pl POLECAM zamknęli w więzieniu wiele troli z kowbojek i samosi na przykład, zamknęli całą stronę w szpitalu na oddziale zamkniętym. to prawda ONI POMAGAJĄ wejdź na kowbojki.pl WIDZISZ? już nie ma strony i nie ma troli