Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kompleksowe nawadnianie ogrodu warzywnego

Polecane posty

Gość gość

Dla wielu właścicieli ogrodów automatyczny system nawadniania to spore ułatwienie. W przypadku tych o większej powierzchni jest wręcz konieczne. Każdy, kto hoduje obok swojego domu roślinność wie, że podlewanie wężem ogrodowym potrafi zająć sporo czasu. Bywa też pracochłonne, trzeba temu poświęcić sporo czasu i energii. W dodatku nie zawsze jest to efektywne dostarczanie wody. Systemy nawadniające są tak zaprogramowane, że są w stanie doprowadzić roślinom odpowiednią ilość wody, w taki sposób, że dotrze do nich w sposób bezpośredni. Nawadnianie ogrodu zapewnia możliwość programowania pracy, w ten sposób można zaplanować najlepszy plan podlewania roślin. Tego typu rozwiązania najczęściej kojarzone są z podlewaniem trawników, kwiatów oraz krzewów. Rzadko pamięta się o tym, że to bardzo przydatne urządzenie, jeżeli chcemy zadbać o nasz ogród warzywny. Abyśmy mogli się cieszyć pysznymi, zdrowymi i co najważniejsze dojrzałymi warzywami czy owcami, istotne jest odpowiednie ich podlewanie. Podstawą jest tu regularność. Bardzo wiele z nich dojrzewa latem, a jak wiadomo podlewanie ogrodu w czasie upałów może być męczące. Aby zapobiec suszy, doskonałą alternatywą dla ręcznego podlewania jest automatyczny system nawadniający. http://piwocka.pl/kompleksowe-nawadnianie-ogrodu-warzywnego/

Gość gość
Wydaje mi się, że najwygodniejszym rozwiązaniem będzie system nawadniania. Ja taki posiadam w ogrodzie i jest dla mnie dużym udogodnieniem. System zamówiłam w ubiegłym roku od firmy www.nawadnianie.astralpool.pl.