Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kasy Wam zostalo do wyplaty?

Polecane posty

Gość gość

Kiedy maxie wyplate i co musicie jeszcze kupic? Mi ok. 550, wyplata miedzy 5 a 10 listopada, 550zl glownie na jedzenie, ale przydalaby sie kurtka na zime, szampon, proszek do prania, plyn do naczyn, pewno cos jeszcze wpadnie. Powinnam tez wykupic leki za ok. 150zl i pojsc na zabieg, ktory kosztuje 150-300zl.

Gość gość
tu autorka to troszkę krępujące , ale chodzi o wybielanie okolic 0dbytu.

Gość gość
no to krva dziś jest 10 chyba nie?

Gość gość
No ale nie listopada, nie? Usuniecie miesniakow. Tak wiec w sumie byliscie blisko. Odpowie m8 ktos na pytanie?

Gość gość
Nie odpowiem, nie będę Cię dolowac.

Gość gość
Ja tak nie mam, nie mam jakiejś sztywnej kwoty na życie, nie żyjemy od wypłaty do wypłaty. Mam na koncie jakieś pieniądze, raz nieco więcej, raz mniej, czasem coś z wypłaty zostanie albo dodatkowe pieniądze przejdą. Co trzeba to na bieżąco kupuję, płacę, nie szaleję, nie stać nas na szaleństwa, ale co trzeba to się ogarnia.

Gość gość
Jak Morawiecki powiedział "Niech za miskę ryżu zapierdalają" :( Kurtka na zimę, chemia, leki, zabieg i reszta na jedzenie do 10 listopada :( Wszystko to w 550zł 😭 Dziewczyno nie wiem czy tobie na miskę ryżu dziennie starczy 😭 Nie będę ci pisał ile mi zostaje, nie kopie się leżącego.

Gość gość
Napiszcie, jestem ciekawa.

Gość gość
Cała, bo dostałam 8.10 :D Co trzeba kupić, paliwo do samochodu i jedzenie. No i muszę zapłacić rachunki. Na nic więcej nie wystarczy i tak, bo zarabiam 1510 zł na rękę.

Gość gość
Ja dostałam 5-ego. Ale juz zaplacilam rachunki i taki rezultat. Autorka

Gość gość
Ja po zapłacie rachunków i odłożeniu na paliwo zostanę z szałową kwotą 350 zł na przeżycie. Az nie mogę się zdecydować, czy weekend spędzić w Maroku czy na Javie :D

Gość gość
A mówiłam że w pl nie ma po co pracować! Teraz widzicie dlaczego.

Gość gość
Tak wygląda praca w pl - od wypłaty do wypłaty i trudno związać koniec z końcem. Walka o przeżycie. Polskie pensje są cztery razy niższe niż na zachodzie. Nie cieszycie się?

Gość gość
Dlaczego nic nie robicie by ten stan zmienić? Czy walka o godny byt to taki grzech patriotyczny? Przecież granice otwarte, praca jest dla chcących pracować a tu 1500 zeta i nie wiesz czy się z radości nie zachlać przypadkiem. Nie będę cię załamywać ale wychodzi na to że przez rok tyle nie zarobisz co ja mam w miesiąc i to jest szok...

Gość gość
Mi zostało niecałe 2 tys na tydzien, bo za tydzien bedzie nowa kasa. Ale musiałam większosc wybrac, bo mam do zapłacenia 950 zł jutro za korone na dwójce, bo trudno chodzic bez dwójki, co zreszta robiłam długi czas. Zamówiłam metalowo- ceramiczna, a dentysta mi zrobił w tej cenie pełnoceramiczna, która kosztuje normalnie prawie 3 tys... szook ...no i musiałam jeszcze zaplacic za wycieczke dziecka 400 zł, i cos tam odłoze na okno które maja mi wstawic- za wiekszosc juz zapłacone. Zyje b skromnie, dlatego cos tam oszczedzam ostatnio

Gość gość
Mi zostało jakieś 800zł na kilka dni ale to pieniądze z sierpniowej wypłaty jeszcze.

Gość gość
ja z montazem cyrkonowej koronuy dalam 1200 w kielcach. gdzie ty mieszkasz ze 3 kola placisz :D