Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Marskość wątroby ???

Polecane posty

Gość gość

Przepraszam ze tutaj o tym pisze ale może ktoś coś wie mama mojego narzeczonego trafiła do Szpitala tydzień temu Cala żółta,wrak człowieka...oczywiście wszystko przez alkohol Dziś Narzeczony rozmawiał z lekarzem Marskość Wątroby ,powiedzial ze to nie do uleczenia , wodobrzusze , żylaki przełyku jamy ustnej Jesteśmy bardzo zmartwieni,pytalismy o rokowania ale lekarz ODP wymijajaco.. Może ktoś się orientuje jak to wygląda??

Gość gość
Nie jestem lekarzem ale słyszałam że w takim przypadku tylko przeszczep jest wyjściem.

Gość gość
Gdzieś wyczytalam ze niby jeśli to marskość alkoholowa to nie robią Przeszczepu :( Boże teraz to się zmartwilam..

Gość gość
Po co tyle piła? z tego co opisujesz to początek końca niestety....

Gość gość
Co za durne pytanie po co tyle piła Wiesz co to alkoholizm? Nikt jej nie może pilnować całymi dniami żeby nie piła

Gość gość
Piszesz wrak człowieka, żółtaczke ma...Wodobrzusze.Śpi dużo, rozmawia z wami, jak się czuje?

Gość gość
Rozmawia,widać ze jest bardzo słaba,taka wychudzona

Gość gość
Ciężko mi w to Wierzyć :(( Naprawdę nie da się z tym żyć kilku dobrych lat jeśli będzie przestrzegać diety i będzie pić?

Gość gość
Nie da się niestety. Mój teść od diagnozy żył pół roku. NIe ma szans na przeszczep jeśli jest alkoholiczką. Bardzo to smutne, ale niestety nie ma szans. Woda bedzie się zbierać i bedą ją usuwać. Ale nie miejsce usuniętej, będzie jej przybywać co raz wiecej. Bardzo mi przykro, ale nie ma szans. Marskość oznacza maetwe obszary wątroby, która się nie zregeneruje. To nie rak.

Gość gość
Ona już z tym żyła kilka lat.

Gość gość
podstawa sprawa to w jakim procencie ta wątroba jest Marska. Moj wujek miał marskosc, był lekarzem, i żył długo z tym

Gość gość
A czy na przeszczep nie ma szans to nie wierz do końca, bo ja kiedys czytałam, ze ktoś przejdzie ileś tam terapii to jakieś szanse małe ma, tylko jest chyba masa wymogów i czekania. Ale chyba najważniejsze zeby się udało obecnie z tego wyjsc i utrzymać abstynencje. Dobrze oczyszcza tez witamina b15, do kupienia na Allegro, polecam, ja to podawałam synowi co jest autystyczny, ona pomaga usuwać szkodliwe substancje z organizmu, ostropest..

Gość gość
Niestety nie wiem w jakim procencie Lekarz tylko powiedział ze dostanie leki ma Przestrzegać diety no i nie pić Nie mówił ze umiera czy cos Może wcale nie jest tak źle jak myślimy

Gość gość
To spytaj go, na dyskusji ogólnej jest taki topik alkoholowa marskosc wątroby, wpisz w wyszukiwarkę, i moze pokaz tej swojej krewnej, ale jak się lepiej poczuje. Tam ludzie opisują jak ich rodzina umiera, czytałam to, tylko ze przeciętnie tych pobytów w szpitalu jest wiele. Powodem jest przede wszystkim to, ze każdy w końcu wraca do,picia, jak się tylko,poczuje odrobine lepiej. Czy ona będzie w stanie nie pic? Bo jeśli nie, to doprowadzi wczesniej lub pózniej do końca. Od nadmiaru alkoholu można dostać nawet tetraplegii , tego porażenia czterokoniczynowego.

Gość gość
Ona ma też padaczkę alkoholowa Dobrze wie juz od dawna ze nie może pić A doszło do takiego stanu juz.. Nie wiem czy będzie w stanie przestać jak do tej pory nie mogła

Gość gość
Moj znajomy umarl na padaczke alkoholowa. Mi sie wydaje, ze nie przestanie pic alkoholizm niestety to okromny nalog.

Gość gość
To naprawdę smutne do czego doprowadza alkohol..jestem przerażona mimo to jestem dobrej myśli

Gość gość
Jak jest samotna to nie przestanie pic i umrze. Nie zostawiajcie jej samej. Nie po to by kontrolowac yylko by czula ze kogos ma komu zalezy.

Gość gość
Teść tez popija.. Szkoda mi bardzo tego mojego chłopaka..

Gość gość
Moja mama juz nie zyje choc nigdy nie pila, a ja chleje bo chce isc do niej juz.

Gość gość
W sumie picie to taka pewna śmierć

Gość gość
Hej dobre duszyczki Dziś teściowa miała krwotok z tych żylaków :( Dowiedzialam się ze to drugi stopień marskości według lekarza ale cos mi się wydaje ze chyba trochę wyżej to sięga.. Sama nie wiem,w końcu to lekarz to sie zna

Gość gość
krwotok z zylaków? To b niebezpieczne, ale w warunkach szpitalnych pewnie nieco mniej.. ogólnie to tez jest zasada, ze alkoholu sie nie powinno odstawiac gwałtownie, no ale jak stan az tak powazny to pewnie nie ma wyjscia. Alkohol powoduje rozrzedzenie krwi, jak sie go przestaje brac to krew sie zageszcza i wtedy zagrozenie zawałem, udarem. Taki kwrotok z zylaków pewnie tez moze z odstawienia?

Gość gość
Nie mam pojęcia czy z odstawienia ;/