Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

orginalne dywany z orientu Gdzie wyprać dolny śląsk

Polecane posty

Gość gość

Witam. Posiadam bardzo ładne dywany orientalne, które dostałem od znajomych z bliskiego wschodu w prezencie. codzienne urzytkowanie spowodowało, że nie wyglądają już tak super jak za czasów nowości. teraz szukam profesjonalnej pralni, która zajmie się ich wypraniem i nie zniszczy go. jestem spod Wałbrzycha i z tego co już się zorientowałem, to w Wałbrzychu czegoś takiego nie ma i dlatego może być inna pralnia w obrębie Dolnego Śląska. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Gość gość
Widzialam juz zniszczone dywany po nieumiejetnym praniu w pralni. Pranie najlepiej wykonac latem gdzies w pralni, splukac woda i wysuszyc w upale w cieniu i przewiewie. Sa maszyny do prania wykladzin ale nie welnianych czy jedwabnych. Teraz wytrzepalabym je porzadnie po odkurzeniu, jeszcze raz odkurzyla i dala wyprac komus albo w zaleznosci od wielkosci samemu wyprac dywan kolistymi ******* plynem do prania odpowiednich tkanin i w letniej wodzie i sprawdzic, czy wzory nie barwia! Nie przemaczajac dywanu szmatkami, kazda wyprana czesc wytrzec znowu czysta woda.

Gość gość
Kurcze, oj ciężko będzie bo przeważnie te najlepsze pralnie są w dużych miastach, gdzie mają w takim praniu większe doświadczenie i nie mają monopolu na tą usługę. w praktyce oznacza to, że musza dobrze prać żeby zyskać klienta i go przy sobie utrzymać. może coś takiego będzie we Wrocku, bo to duża metropolia.

Gość gość
Bardzo dziękuję za podanie namiaru. dzisię się skontaktowałem z pralnią Pierzdywan i okazało się, że nie bedzie problemów z wypraniem tych dywanów. jak będę we Wrocławiu załatwiał pewne sprawy, to podrzucę dywany do tej firmy. okazało się po rozmowie telefonocznej, że jest to pralnia mieszcząca się na ulicy Kiełczowskiej 62. jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Gość gosc

jest teraz przed świętami i wiele osób pewnie poszukuje miejsca, gdzie można dobrze wyprac dywany. Pisałem wcześniej, że oddaję tam swoje dywany i tak się stało. Wszystkie plamy poznikały, a środki jakich użyli nie podrażniły mojego dziecka, które jest alergikiem.