Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkanie 80 metrow kwadrat..czy za male dla dwojga dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Ja,maz i dwoje dzieci Czy takie mieszkanie moze byc ciasne?

Gość gość
Wielki salon ,sypialnia,łazienka i pokój dla córki

Gość gość
a drugie dziecko gdzie?

Gość gość
No planuje drugie ale nie mam pokoju juz drugiego Ech.

Gość gość
Ja mam dom 130m2 i też mam dwoje dzieci, wiec dla mnie teraz 80m byłoby mało :P ale wcześniej miałam mieszkanie 70m2 i jakoś dawaliśmy radę i nie było nam wcale ciasno. Mieliśmy 3 sypialnie, salon, kuchnię, toaletę i jeszcze osobną łazienkę z toaletą. Tak więc uważam że jeżeli jest odpowiedni układ takiego mieszkania to spokojnie nawet z 3 dzieci można mieszkać na 80 metrach.

Gość gość
Jak dla mnie za duze. Tak na 5 jest okay

Gość gość
Bez przesady. Jest wystarczające. Zwłaszcza jeśli są 4 pokoje.

Gość gość
gość dziś no ale co"ech"? napisałaś "dwójka dzieci", więc to naturalne że pytam o 2 dziecko skoro piszesz tylko "pokój dla córki". Wysławiaj się dobrze i zrozumiale to nie będzie zbędnych pytań. Nikt w Twojej głowie nie siedzi!

Gość gość
gość dziś jakie 4? chyba 3 pokoje W TYM salon, wiec liczmy 2.

Gość gość
Też mam mieszkanie 80m2 ale w domku. Też są 3 duże pokoje - salon z jadalnią, nasza sypialnia z garderobą i pokój synka. Plus malutka kuchnia 4m2 i łazienka. Ja nie planuje 2 dziecka ale jak się zdarzy to jeśli będzie ta sama płeć to chłopcy będą mieć pokój razem, jest dość duży aby się pomieścili. A jak będzie dziewczynka to chyba oddamy jej naszą sypialnie a my będziemy spać w salonie, chociaż nie wyobrażam sobie tego. Ale na pewno nie skaże na mieszkanie w jednym pokoju chłopaka i dziewczyne. Zwłaszcza jak będzie większa różnica wieku.

Gość gość
To jednak problem życiowy....ja mam 70m2 na 5osob i nie narzekam....ale ja ogólnie nie mam w zwyczaju narzekać o wydziwiać...

Gość gość
ja mam podobnie i będę budować dom, bo i ile dla małego dziecka pokój z rodzeństwem jest ok, to dla starszaka już nie koniecznie. a jeśli się nie uda z domem to zamkniemy salon i zrobimy z niego 3 pokój.

Gość gość
16:31 to chyba ty źle interpretujesz. Autorce przez to ech chodziło o to, że jej szkoda że nie ma drugiego pokoju dla dziecka.

Gość gość
gość dziś Boże, nieważne. co to ma do tematu

Gość gość
gość dziś To jednak problem życiowy....ja mam 70m2 na 5osob i nie narzekam....ale ja ogólnie nie mam w zwyczaju narzekać o wydziwiać... xxx A kogo to obchodzi? chwalisz się czy żalisz? Nie mówimy o tobie i twoich potrzebach. Przyjmij też do wiadomości tłuku, że każdy ma inne potrzeby i to że Ty masz mniejsze to nie znaczy że tylko ty masz słuszność w tej sprawie, a wszyscy inni którzy dążą do czegoś lepszego niż ty to już sobie wydziwiają i problemy wymyślają. Ja nie wiem skąd się takie ograniczone pustaki biorą.

Gość gość
Metraż ok, ale brak oddzielnego pokoju dla drugiego dziecka jak dla mnie nie jest ok.