Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przegralam własne życie

Polecane posty

Gość gość

Mam prawie 30 lat . Mam pracę której niecierpię i zarabiam 1750 zl na rękę . Dojeżdżam do pracy godzinę w jedną stronę . Jak zaplace czynsz , telefon i dojazdy zostaje mi niecałe 1000 zl na życie. Mam dług 6000 zl . Dostałam mieszkanie po rodzicach ale się rozwala i ciągle coś muszę naprawiać . Nie mam na nic kasy , tone w długi i jestem wrakiem człowieka. W dostaku w zeszłym tygodniu poszłam na l4 bo już psychicznie nie dałam rady ale zwolnienie mam od wtorku od lekarza a pn nie wiem jak usprawiedliwia . W ogóle same praoblemy . Tragedia jakąś . Mam faceta super , na początku przyszłego roku chce się wprowadzić i chcemy starać się o dziecko . Ale ja myślę że nie zasługuje na niego ponieważ jestem niezaradnym zerem . Nie mogę tworzyć nic nowego kiedy życie mi się wali ....

Gość gość
6000 dlugu to przegrane zycie?:D

Gość gość
Przestań. Ludzie mają o wiele gorzej niż ty. Do czasu kiedy zamieszkasz z narzeczonym staraj się nie popadać w większe zadłużenie. Jakoś przetrzymaj ten czas. Nie wydawaj na bzdury a z czasem spłacisz ten dług i w ogóle zapomnisz że go miałaś. Rzuć palenie (jeśli palisz). Nie od razu Kraków zbudowano. Najważniejsze że masz już własne mieszkanie. Niektórzy nawet kredytu nie mogą dostać albo mieszkają kątem u rodziców lub płacą za wynajem. Użalasz się nad sobą zwyczajnie. Weź się w garść i nie marudź. Najważniejsze, żebyś miała zdrowie a z czasem wam się powinno polepszyć (o ile jeszcze twój narzeczony ma łeb na karku). Z wielu z pozoru beznadziejnych sytuacji da się wyjść :) Powodzenia :)

Gość gość
Jakbys sie przylozyla to 6k splacilabys w pare miesiecy...

Gość gość
dlaczego skoro nie masz poukladanego swojego zycia decydujesz sie na dziecko? pozniej bedzie ci ciezej prbowac osiagnac cos w zyciu.

Gość gość
A jaka jest sytuacja faceta finansowa?

Gość gość
ale staranie sie o dziecko spuścii ci sie w c****e i masz dziecko juz

Gość gość
to jest nieudacznictwo po co pozyczasz jak nie masz czego splacic

Gość gość
jeste nieudacznikiem zyciowym i tyle

Gość gość
Powiedziałaś swojemu facetowi to co napisałaś tutaj ? Co on na to ?

Gość gość
jedz na 2-3 miesiace na opieke nad seniorem za graniceto wyjdziesz z dlugu.a starania o dziecko dlugo nie odkladaj bo potem moga byc problemy z zajsciem w ciaze

Gość gość
babskie lekarstwo na długi ... "jaka jest sytuacja finansowa faceta" :D:D

Gość kapisz
W banku Raiffeisen można starać się o kredyt konsolidacyjny. Są nisze raty i dłuższy okres spłaty. Fajne jest też to że jego połowę można przeznaczyć na dowolny cel.