Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

olejek rycynowy poród

Polecane posty

Gość gość

kobiety zostało mi tydzien do terminu, chcę uniknąć podawania osytocyny w szpitalu , i innych ich wywoływania porodu, próboje wszystkiego, ale moje pytanie się pnie o olejek rycynowy ? konkretnie o olej ktoś go uzywał w jakiej ilośći ? czy on szkodzi dziecku mamie ?

Gość gość
Rycyna jest toksyczna. trujaca mozesz narobic sobie lub dziecku powaznej szkody. Nie ryzykuj. Oksytocyna jest hormonem, ale daja tylko jesli potrzeba, np wody plodowe odejda i nie nastepuje akcja porodowa. Sama dostalam, zadnych skutkow ubocznych, szybkie dzialanie.

Gość gość
Ja chcialam wywolac i duzo spacerowalam, wchodzilam po schodach.... dostalam skurczy ale byly zaburzenia przeplywow i skonczylo sie naglym cc....

Gość gość
Bzdury powyżej. Dawniej używano olejku rycynowego przy porodzie. Ja byłam 4 dni po terminie i wypiłam popołudniu dużą łyżkę zmieszaną z sokiem pomarańczowym. Dwie godziny później zaczęło mnie przeczyszczać a cztery godziny później zaczęłam mieć skurcze. O 19 pojechałam na izbe przyjęć a urodziłam o 22. Zaznaczam że tego dnia rano rozwarcie było zerowe bo byłam u ginekologa na badaniu. Ja polecam.

Gość mlodamama29
Hmmm nadal nie urodzilam dzis pol chalupy posprzatalam . Spacer byl. Schody byly. I andal nic. Rozwarcia nie mam nadal. Nie wiem co mam robic. Naczytalam sie glupot o wywolywaniu porodow w szpitalu i się Panicznie boję : / tego wywolywania w szpitalu

Gość gość
Ja byłam 3 dni po terminie i pamiętając koszmar wywoływania porodu w pierwszej ciąży postanowiłam zrobić wszystko żeby do tego nie dopuscic. Myłam okna, sprzątałam, chodziłam na spacery długie, po schodach, piłam napar z liści maliny i wszystko to już przed terminem ale niestety nic to nie dawało, seks też nie. No i te trzy dni po terminie po przeczesanie forum postanowiłam.sprobowac tego olejku. Za pierwszym razem nic, tylko przeczyszczenie. Wieczorem masowalam brodawki co dwadzieścia minut. W nocy obudziły mnie dwa mocniejsze skurcze ale poza tym nic. Rano wypiłam ten środek raz jeszcze. Standardowo biegunka, lekki bol brzucha. Już myślałam że lipa a tu nagle o 15 skurcze coraz silniejsze. Wytrzymałam do 21 skurcze były co 5 min, jak dojechałam na IP to rozwarcie było 8cm. Urodziłam w pół godziny :)

Gość gość
Tez mialam porod wywolany, no coz skurcze bola jak to porod, ale nie przesadzalabym z tym koszmarem. Nie nakrecajcie sie, lepiej sie zrelaksowac, spacerowac i byc w dobrym nastroju, wtedy porod odbedzie sie latwiej.

Gość gość
Kochana nie musisz sie zgadzac na oksytocyne sa inne sposoby, a jesli chodzi o olej rycynowy to tak przyspiesza skurcze, to sie nazywa "koktajl poloznych" jest to mieszanka oleju, soku no pomaranczowego i whiskey. Ale nie proponuje wykonywac tego samemu, trzeba wiedziec w jakich proporcjach a szczegolnie wlasnie olej rycynowy, bo zle dobrana dawka moze zaszkodzic tobie i dziecku. Ja mialam taki koktajl i zaczelo sie od biegunki kilka razy na kibelek no i sie zaczelo ale tak szybko ze sama bylam w szoku. Pod okiem poloznych i lekarzy tak ale sama tego nie rob. Zapytaj o to w szpitalu moze robia takie koktajle.

Gość gość
Poród boli czy to z oksy czy nie.Różnie może być.Ja radzę zdać się na los i tyle.Zajmij się do tego czasu czymś przyjemnym i tyle.