Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podpaski powoduja raka..wiedzialyscie o tym?przeczytalam i w szoku jestem

Polecane posty

Gość gość

Ale kogo stać na te drogie eko podpaski?

Gość gość
Widać nigdy nie używałeś podpasek. :) Nawet nie wiesz ile kosztują, z czego robione są najtańsze i dlaczego droższe są droższe. Dziewczyny też widać nie miałeś. ...

Gość gość
Raka czego? Podpaskowego? Z choinki spadles?

Gość gość
To prawda Poczytajcie jaki to syf Zawieraja dioksyny i inne rakotworcze rzeczy.masakra

Gość gość
A te z belli z serii herbs są nieperfumowane itp to tampony tym barsziej

Gość gość
Tampony to już w ogóle szkodliwe są.

Gość fecaglia
To zależy czy masz bułeczkę czy motylka. Jeśli masz motylka powinnaś nosić specjalne pieluchomajtki żeby się nie obcierał.

Gość gość
Idiotki o tym nie wiedzą i jeszcze Cię oplują, nie warto uświadamiać. Niech korzystają i ponoszą konsekwencje, kogo to obchodzi. Mniej ludzi na tym świecie to tylko z korzyścią dla rozsądnych, Autorze.

Gość gość
Tak, a od chusteczek do nosa możesz dostać krwotoku z dziąseł. Do tego jeszcze papier toaletowy może wpłynąć na rozwój gałki ocznej u twojego dziecka. Czytajcie dalej!

Gość gość
co w tym moze byc. tzn podpaski sa strasznie mało komfortowe, przez nadmierne perfumowanie i potworna ilosc plastiku. kiedys mi sie zdarzyło, ze przez jakies swieto nie zdązyłam kupic a tu nagle okres. Pamietam, ze podarłam jakies płócienne stare przescieradło i z tego cos zrobiłam. nie było to wygodne, i wyjsc z tym moze ciezko. Ale do siedzenia, z totalnym zdziwieniem zauwazyłam, ze komfort przeogromny, tzn brak tego plastiku.

Gość gość
dziś - mozesz sie smiac, ale od czegos przeciez ten wysyp raka jest. za jakis czas jedna osoba na cztery bedzie miała raka.

Gość gość
Używam ekologicznych. Poczytajcie sobie czego takie NIE zawierają i pomyślcie, że to znajduje się w tych "zwykłych".

Gość gość
Podpaski sie zmienia czesto a nie kisi pi-psko w jednej pol dnia.

Gość gość
Tampony są robione z chemicznej bawełny. Nawet dokument o tym był bodajże skandynawski. I to wcale nie są śmiechy. Ludzie obecnie są o wiele bardziej świadomi po prostu. Wszystko ma na celu depopulacje. Współczuję ludziom którzy są nieświadomi.

Gość gość
dziś i co w związku z tym? Autorka temu napisała o materiałach do produkcji, a nie o częstości zmiany.

Gość gość
Autorka temu x *tematu (nie temu)

Gość gość
to prawda. Tez niedawno tym slyszalam . Podpaski kazde na pl rynku sa produkowane z bawelny przywozonej z Brazylii gdzie wylewane sa na nie okropne ilosci chemii. Kupilam sobie kubeczek menstruacyjny ale jest cholernie nieporeczny i u mnie nie spelnil swojej roli , wiec wrocilam do podpasek i tamponow.

Gość gość
widzialam juz ten film kiedys.Jestem w szoku. :(

Gość gość
A kubeczek menstruacyjny z chemicznej gumy i jeszcze w dodatku kisi zepsuta krew w środku ci, p, y

Gość gość
Ubrania też są szkodliwe, szampony, meble, środki do zmywarki, proszki do prania itd. Najlepiej chodźcie nago ew przyodziewajcie się w skóry zwierząt a okres niech wam leci po nogach. Będzie ta zdrowe, ale jeszcze musieta zamieszkać w dżungli co by nie wdychac spalin

Gość gość
Ubrania też są szkodliwe, szampony, meble, środki do zmywarki, proszki do prania itd. x W dzisiejszych czasach można wybrać mniejszy lub większy syf. Ja wolę ten mniejszy.

Gość gość
20,36 widac , ze nie masz pojecia o kubeczku ;) krew nie psuje sie w srodku bo ma tam dostepu powietrza- po prostu jak go wyjmujesz to krew wylewasz do zlewu i pluczesz. Kubeczek jest zrobiony z silikonu medycznego z ktorego robi sie np implanty piersi. P.S dlaczego w tak ordynarny sposob wyrazasz sie o swojej waginie? Ja bym tak o swojej nie pwoiedziala ❤️

Gość sprungli
Krew do zlewu? Czy wyście powariowały? Może jeszcze między brudne talerze. A fuuuj!

Gość gość
Nie o mojej waginie tylko o twojej bo ja nie kisze krwi w środku

Gość gość
Kubek jest niehigieniczny w miejscach publicznych. Wkładasz do środka brudne palce bo sorry ale trzeba by szorowac dłonie kilka minut żeby było sterylnie. Plus wylewanie krwi i mycie w publicznym zlewie? Oblesne.

Gość gość
Ja też wybieram mniejszy syf, dlatego nie używam proszku do prania a ubiory piórem w rzece raz na jakiś czas. Włosy posypuje mąką a potem strzepuje, dzięki temu nie używam szamponów. Jem w brudnych talerzach bo kostki do zmywarki to większy syf a zamiast podpasek czy tamponow używam liści, czasem krew kapie mi po nogach ale wybieram mniejszy syf. Jak mi na nogach krew zasycha to zeskrobuje bo do mycia potrzeba mydła które jest syfem

Gość gość
Ja p*****le co za idiotki tu siedzą. Zawsze możesz wybrać rzeczy ekologiczne. W paranoje też raczej nikt nie wpada i nie rezygnuje ze wszystkiego by żyć jak bezdomny ale trzeba mieć świadomość syfu który nas otacza więc nie rozumiem skąd ta ironia.

Gość gość
O wow. Jestes w szoku. To nie wiedzialas ze dzis wszystko powoduje raka?

Gość gość
krew to chyba do kibla... a kupta se wate i robta waly z waty, wnet wam majtki przeciekna. wata tez pewnie nie eko. lososie i tunczyki tez skarzone. salata. jak zyc