Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znajome ida na licencjat na prywatna a potem dorabiaja mgr na ujocie..

Polecane posty

Gość gość

Dobry pomysł Potem na fejsie pisza ze konczyly tylko jagiellonski Co o tym myslicie? Niektore zrobily calego magistra na prywatnej uczelni i teraz zaluja ze nie poszly na uzupelniajace mgr na warszawski lub jagiellonski W papierach super to wyglada bo wystarczy przedlozyc pracodawcom tylko dyplom z magisterskich studiow a o licencjacie prywatnym nie wspominac.

Gość gość
Autorko sama tak zrobiłam:-) Nie dostalam sie na UJ wiec poszlam byle gdzie na licencjackie ,a potem na uzupelniajace magisterskie poszlam na UJ.Nie ma problemu z przyjeciem . I mam co chcialam-magistra ujotu. Droga na skroty,ale cel osiągnięty.

Gość gość
Wiele osób tak robi. Moja siostra tez skonczyla licencjat na jakiejs prywatnej uczelni a potem dorobila mgr na SGH :-)

Gość gość
no i co z tego, że tak robią. W końcu liczy się efekt.

Gość gość
A inni muszą się sporo natrudzic by się dostać na dobry uniwerek Moja kuzynka to tępa i malo bystra osoba ,a tez ma magistra ekonomii z Jagiellońskiego.. Zapisala sie na uzupełniające z ekonomii tam i sama stwierdziła ,ze poziom gorszy niż na prywatnej uczelni gdzie robiła licencjat.

Gość gość
a co w tym złego? mam wielu znajomych co poszli tym tokiem nauczania.

Gość gość
To złego ,ze łatwo im to przychodzi i potem się chwała dyplomem super uczelni Na uzupelniajace mgr na uj kazdy sie dostaje.byle debil A na piecioletnie od razu malo kto.i potem de bile maja mgr ujotu.

Gość gość
@10:08: Twój sposób pisania uwydatnia tylko u Ciebie cechy debilizmu ;)

Gość gość
wazne ze uj od kilku lat ukraine przyjmuje z otwartymi rekami, na niektorych kierunkach jest ich 1/3. wejdzta im w du.pe jeszcze

Gość gość
Na rynku pracy ceniona jest inteligencja, spryt i kreatywność. Nie ośla, ciężka praca bez efektów, chyba, że mówimy o stanowisku kopacza rowów. Ja zrobiłam licencjat z łatwego i przyjemnego kierunku, który nie wymagał odemnie żadnego wysiłku, po czym stalkowałam i nękałam różne firmy i instytucje z prośbami o staże i praktyki. Sprawdziłam się, dostałam szybko umowę i gdy moi rówieśnicy konczyli studia i wysyłali CV, to ja już byłam w komisji rekrutacyjnej. Jestem teraz koordynatorem ludzi po kierunkach (w mojej branży), na które w życiu by się nie dostała, a jak juz to nawet nie byłabym dopuszczona do pierwszej sesji. I co w związku z tym? Ja w swojej pracy sprawdzam się swietnie, oni - różnie.

Gość gość
Ludzie którzy studiują i tam szukają zbawienia maja po prostu bol d**y że sami ryja przez 5 lat temu i nic z tego nie mają koniec końców praktycznie a ktoś sobie zrobił kawałek i ma mgr. Pomijam fakt chwalenia się tym w necie który uważam za totalna zenade. Każdy chce sobie dodać jakiegoś animuszu i powagi. Dorośli ludzie... Śmieszne.