Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
pozornieniepozorny

misja studencka

Polecane posty

siemanko ;) słuchajcie, mam 21 lat, jestem chłopakiem po szkole średniej.. 25 października wyjeżdżam do szkocji (glasgow) w celu zarobienia kasy, później może wrócę na stałe by tam mieszkać. sprawa wygląda tak, że mam tam rodzinę, pomogą mi załatwić pracę i póki co będę mieszkać u nich.. wracam w kwietniu na początku lub w połowie. czyli biorąc pod uwagę, że szukanie i załatwianie pracy potrwa jakieś +/- 2/3 tyg to wyjdzie jakieś +/- 5 miesięcy pracy. pracę najprawdopodobniej będę mieć na magazynie bądź w fabryce przy "taśmie". oszacowałem, że na czysto wyszłoby +/- 4 tysiące funtów przy stawce 7,30 za godzinę pracując po 12h cztery dni w tygodniu (dane wzięte z przykładowej oferty na magazynie), odliczając 400 funtów/miesiąc za spanie u rodziny. i tu moje pytanie czy realne jest wrócić z +/- 20 tysiącami zł do polski? no i czy 7,30 funtów na godzinę to nie jest przypadkiem brutto? ;/ jeśli ktoś żyje w glasgow bądź uk, jak tam jest jeśli chodzi o ceny.. czytałem dużo artykułów o tym, ale ciekawią mnie opinie :P p.s. jeszcze nie wyjechałem, a już zaplanowałem wydatki na 17 tyś zł XD jest szansa by je spełnić?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować