pozornieniepozorny 0 Napisano Październik 12, 2018 siemanko ;) słuchajcie, mam 21 lat, jestem chłopakiem po szkole średniej.. 25 października wyjeżdżam do szkocji (glasgow) w celu zarobienia kasy, później może wrócę na stałe by tam mieszkać. sprawa wygląda tak, że mam tam rodzinę, pomogą mi załatwić pracę i póki co będę mieszkać u nich.. wracam w kwietniu na początku lub w połowie. czyli biorąc pod uwagę, że szukanie i załatwianie pracy potrwa jakieś +/- 2/3 tyg to wyjdzie jakieś +/- 5 miesięcy pracy. pracę najprawdopodobniej będę mieć na magazynie bądź w fabryce przy "taśmie". oszacowałem, że na czysto wyszłoby +/- 4 tysiące funtów przy stawce 7,30 za godzinę pracując po 12h cztery dni w tygodniu (dane wzięte z przykładowej oferty na magazynie), odliczając 400 funtów/miesiąc za spanie u rodziny. i tu moje pytanie czy realne jest wrócić z +/- 20 tysiącami zł do polski? no i czy 7,30 funtów na godzinę to nie jest przypadkiem brutto? ;/ jeśli ktoś żyje w glasgow bądź uk, jak tam jest jeśli chodzi o ceny.. czytałem dużo artykułów o tym, ale ciekawią mnie opinie :P p.s. jeszcze nie wyjechałem, a już zaplanowałem wydatki na 17 tyś zł XD jest szansa by je spełnić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach