Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o diete 14 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Jest jeszcze na piersi, przystawiam wieczorem, rano i raz w ciagu dnia. Ile i jaki nabial powinnam podawac. Kaszki robie na wodzie z owocami. Nie podaje mm ani nic na mm. Raz dziennie podaje jogurt lub twarog. Nie za malo nabialu razem z moim mlekiem?

Gość gość
Moze ser zolty podasz? Duzo wapnia ma. A mleko krowie w czyste j postaci i maslo podajesz?

Gość gość
co wy tak z tym nabialem ciśniecie?

Gość gość
Maslo podaje, mleka krowiego w czystej postaci nie. Ser zolty dawalam troszeczke na sprobowanie. Moge podawac uht czy musi byc zwykle zagotowane? Ile moge podawac jajek? Podaje jedno co 2 dni. Jajka mam z dobrego zrodla, prawdziwe wiejskie dlatego chcialabym podawac jak najwiecej, ale nie wiem czy moge wiecej.

Gość gość
Mój Synio jest w wieku twojego synka, je identycznie cycia jak i Twój i też mm nie podaje w ogóle, ale więcej nabiału mu podaje. Na śniadanie kanapeczki z ciemnego pieczywa i masłem i zazwyczaj z serem żółtym (stosuje różne przez siedem dni). Na jakąś przekąskę, a najczęściej na kolację wcina jeszcze jogurt naturalny z jakimiś otrębami, zbożami czy owocami

Gość gość
A jajek się nie bój, tym bardziej jak masz "wsiowe" . Mój codziennie coś z jajem je, bo ten mamy ekstra jajka. Jak nie jajecznicę, omlet, to babeczki, makarony

Gość gość
No nie wiem ,dieta jakaś skromna.Mój syn ma 7,5 miesiąca ,podaję codziennie owoce np. zmiksowane jabłko, gruszkę i banana- karmię go łyżeczką i zjada całą szklankę takiej papki .Miksuje również ugotowane marchewkę z ziemniakiem z żółtkiem,mięskiem również zje na raz całą szklankę.

Gość gość
uht to nie jest mleko tylko biała woda; mleko to surowe niepasteryzowane, nie "mikrofiltrowane" - kupujesz, zagotowujesz i podajesz.

Gość gość
Gość co to uważa, że autorka skromną dietę dziecku wprowadza, a skąd ty to możesz wiedzieć kobieto???!! Autorka zapytała o nabiałubi napisała ile go podaje, a nie że to wszystko, masakra. Niektóre osoby są ty strasznie tępe, szok.

Gość gość
Zgadzam się hehe, do tego nawet nie udzieliła odpowiedzi na pytanie autorce, tylko pochwaliła się swoim. Żenada po prostu żenada. Pewnie myślała, że ktoś ja tu pochwali l

Gość gość
Jogurty, ser mozzarella, ser żółty (nie za dużo z uwagi na większą zawartość soli), twaróg wapnia tak dużo nie zawiera. Ale są też inne źródła wapnia jak migdały, sezam, tofu, jarmuż, karob, natka pietruszki. Poza tym dajesz mleko swojej produkcji :)