Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odmowic interesownej kolezance

Polecane posty

Gość gość

Mam w pracy kolezanke, z ktora kiedys nawet dobrze sie dogadywalam, ale szybko.sie okazalo, ze to relacja jednostronna. Laska potrzebowala kogos komu zawsze by mogla sie wyzalic, opowiedziec co u niej, nie pytajac w zasadzie nawet o ciebie. W pracy bylo tak samo. Kontakty ochlodzilam mocno, choc ona deklaruje, ze mnke b lubi i ze ja moge na niej polegac zawsze xD Kilka razy mocno mnie zawiodla. Teraz jestem na dwutyg urlopie a ona, gdzie nie odzywala sie do mnie od kilku tyg poza czesc, pisze do mnie czy zerkne na jej sprawozdanie.. powiem szczerze mam dosyc jej tupetu ale nie chce robic burzy. Jak zareagowac bo .. no bo nie wiem :)

Gość gość
jestes n a urlopie. wez przestanan sie stwawiac w pozycji sluzacej

Gość gość
Skad ta agresja? Nie stawiam sie w roli sluzacej dawno ograniczylam kontakty ale nie wiem jak zareagowac po prostu

Gość gość
Powiedz po prostu ze masz urlop od pracy wiec praca sie w tym czasie nie zajmujesz

Gość gość
Odpisz, że zerkniesz po urlopie, bo teraz nie chcesz przerywać urlopu.

Gość gość
Miałam podobną "koleżankę",która widziała głównie czubek własnego nosa. Potrafiła za d**erele się pofochać na wiele tygodni,a odezwać się jak gdyby nigdy nic jak miała potrzebe. Po ostatniej akcji,która miała miejsce wczesnym latem powiedziałam sobie dość. Znów wielka paniusia walnęła obraze majestatu bo nie miałam akurat możliwości jej wtedy pomoc i nie odzywała się chyba z 2 miesiące do mnie, a później nagle do mnie napisała jak gdyby nigdy nic z uśmiechem i dodatkowo próbowała odwrócić kota ogonem,że to ja się pozłościłam i się nie odzywam:D darowałam sobie nawet odpisywanie jej bo nie będę w pyskówki się bawiła,a koleżanka,która zachowuje sie jak dziecko mimo,że ma powyżej 30 lat nie jest mi potrzebna.

Gość gość
Ja takie mendy wyczuwam na kilometr albo zadają się z Tobą bo nie mają z kim

Gość gość
Bądź asertywna! Napisz jej ze nie chcesz sobie psuć humoru pracowymi sprawami. I zeby pozwoliła Ci się rozkoszować urlopem. Możesz dodać emote ze słoneczkiem itp.aby nieco złagodzić forme.

Gość gość
Jak zareagować? Dziwne pytanie, przecież to oczywiste. Jesteś na urlopie i nie zajmujesz się teraz pracą: nie masz czasu, ochoty, chcesz wypoczywać.

Gość gość
09:14 - bzdurna rada. Niczego nie pisz, a już na pewno że zerkniesz na to po urlopie :O W ogóle to olej, nic jej nie odpisuj.