Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przewrót na brzuszek

Polecane posty

Gość gość

Kiedy wasze maluszki zaczęły przewracac sie same na brzuch. Moja H ma 5,5 msc na razie przewraca sie tylko na boczki , poza tym nie przepada za lezeniem na brzuchu. Jak ja położę to chwilę położy i zaraz jest płacz.

Gość gość
Mialam podobnie, zaczal sie turlac dopiero po wizycie w osrodku wspomagania rozwoju, mial niespelna 8 miesiecy. Mial jakies trzy mc jak zaczelam nosic go tak https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQs7RsjON_616euO1Lx5cUQKflRH51rwqjXb7ArhzwfsuSh7EkG dopiero kolo 5 miesiaca zaczal chciec lezec na brzuchu, w wozku wozilam na brzuchu, ciekawski swiata staral sie patrzyc na swiat przez siatke na przedzie budy . Mial bardzo slabe miesnie karku dlugo pracowalam by w ogole chcial lezec na brzuchu. Duze dzieci z reguly wszystko robia pozniej

Gość gość
20:01 Idź z tą reklamą... :/

Gość gość
Czego reklama:o zdjecie z google ze sposobem noszenia dziecka!?

Gość gość
Nie martw się autorko, mój synek to troszkę leniuszek i nauczył się przewrotów na przełomie 5/6 miesiąca. Teraz ma 6 i tydzień i przewraca się na brzuszek non stop. Z brzuszka rzadziej. Bardziej mnie martwi że się nie garnie do siadania samodzielnie... A co do leżenia na brzuchu, to kładź maluszka często na kilka minut, nie podnos dopóki naprawdę się nie rozpłacze, spróbuj jej coś pokazać z tej perspektywy, kładź przed nią jedną zabawkę, ale często ja zmieniaj na inną. Na początku będzie protestować, ale z czasem się przyzwyczai i polubi :) leżenie na brzuchu to wysiłek dla niemowlaka

Gość gość
Moja w ogóle nie lubiła leżeć na brzuchu bez względu na wiek :)

Gość gość
też bym cię przewrócił na brzuszek i kochał pupe mocno

Gość gość
Moj synek pozno zaczął przewracac sie na brzuszek, potem nie chcial siadac, pediatra ciagle mowila ze ma czas... W koncu sami poszlismy prywatnie do fizjoterapeuty i uslyszelismy dlaczego tak pozno... Cwiczymy do teraz, ma 14 miesiecy, nie chodzi jeszcze, ale zrobil duzy postep, nauczyl sie siadac, raczkowac, wstawac. Kazde dziecko rozwija sie swoim tempem ale warto pojsc do fizjoterapeuty aby pokazal jakies podstawowe cwiczenia a nawet nie tyle co cwiczenia a jak wlasciwie trzymac*****elegnowac dziecko. Polozna i pediatra tego nie pokaza a ma to spory wplyw na rozwoj dziecka. Jakbym mogla cofnac czas to poszlabym wczesniej do rehabilitanta.