Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość9607

Dodatek mieszkaniowy

Polecane posty

Gość gość9607

Hej słuchacie mam takie pytanie mieszkam z partnerem w wynajmowanum mieszkaniu 38m2 on zarabia najniższa krajowa ja pracuje na umowę zlecenie i dostaje jakies 1200 zł. Wie ktoś może ile moge dostać dodatku mieszkaniowego

Gość gość
raczej nic, bo to musi być dochód niższy niż 800zł na osobe, a wy macie razem gdzieś 2700zł/2 = 1350zł na osobe Ja z moim 1500/mc to dostajemy 210zł dodatku miesięcznie mieszkaniówki, żyjemy za jedną pensje... co prawda mieszkanie mamy swoje wykupione, no chyba ze masz opłat 1500 za to mieszkanie (wynajem + rachunki) to wtedy na zycie macie 1200zł/2 = 600zł na osobe, ale nie wiem czy oni to tak liczą, złóż wniosek sprawdzisz czy warto, bo to przyznają wtedy na pół roku, jak dadzą 20zł albo nic bo odrzucą jako wysoki dochód to wiesz ze nie warto robić następnym razem ale jak przyznadzą 100-300zł to już warto potem kolejny raz robić, mi już od lat równo 210zł miesięcznie dają

Gość gość
Opłat mamy 1700 +co. Drugi miesiąc prąd

Gość gość
Ja raz złożyłam i mimo,że miałam 300 zł to nigdy więcej.Dla mnie to było zbyt upokarzające.Za dużo wnikania,za dużo pytań,wysłali mnie do Mopsu,tam mnie potraktowali z taką litością,że mi się już wszystkiego odechciało.

Gość gość
ale to tak za pierwszym razem tylko prześwietlą, a potem nastepny dodatek to już tylko idziesz zanieść wniosek i to wszystko, potem to już taka formalność tylko a kasa leci