Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobić żeby być szczęśliwym?

Polecane posty

Gość gośćczytajaca ciekawa
Tylko co tak naprawdę jest szczęściem? Dla każdego czlowieka szczęście ma inną wartość.

Gość gość
Żeby być szczęśliwym, należy być szczęśliwym. Świadomość kształtuje rzeczywistość. Banalna sprawa. Droga jest jedna, należy zmienić myślenie. :-)

Gość gośćczytajaca ciekawa
Cos typu "od dziś będę szczęśliwa i będę myśleć o byciu szczęśliwą"? Tak sie nie da.

Gość gość
To coś jak z superpozycją w fizyce kwantowej. Dopiero pomiar ustanawia rzeczywistość. Jesteś tym, za kogo się masz. Masz to, co wierzysz, że masz. Etc. Powodzenia. 🖐️

Gość gość
Mam się za jednorożca. Jadę trochę po stepie tęczowym pobiegać :classic_cool:

Gość gość
Nie "od dziś będę", a "jestem", to nie działa na zasadzie mantry. To bardziej skomplikowana sprawa. Potem postaram się wyjaśnić. ;-)

Gość gość
A co byś chciał zrobić? Albo inaczej, co Ci sprawia przyjemność? Wypisz sobie na kartce, co lubisz, czego nie, co Cię wkurza w Twoim życiu i zachowaniu i nie rób tego. Niby banalne, a większość ludzi nie jest zadowolona ze swojego życia w jakiejś jego części lub po całości.

Gość gość
totalna bzdura co ktoś pisze o pozytywnym myśleniu. to tak nie działa.

Gość gość
To tak właśnie działa. Tak działa świat. :-) My go kreujemy. To nie są czcze gadki, mantry, czy new age, to są fakty naukowe. Nie wiem czy mi się chce to tłumaczyć, bo pewnie trafi w próżnię, ale spróbuję. W fizyce kwantowej jest coś takiego jak prawo intencji i atencji. Od dawna już wiadomo, że wystarczy atencja (czyli uwaga), albo intencja (choćby chęć uwagi) żeby zmienić rzeczywistość. Doskonale pokazuje to doświadczenie Younga. Nie znaczy to, że wystarczy uwierzyć w to, że coś się stanie, potrzeba pewności, że tak właśnie jest. Wiem, że nasze ograniczone umysły zwykle tego nie potrafią, ale sama świadomość, że tak działa świat, jest krokiem milowym do zrozumienia siebie i swoich stanów emocjonalnych. Starczy więc pewność, że jest się szczęśliwym. To wszystko. Należy zmienić podejście do postrzegania zależności przyczynowo-skutkowych i już. ;-)

Gość gość
Nie wiem czy da się na siłę być szczęśliwym. Od lat choruje na depresję i mam obecnie jej nawrot. Nie wiem jak to się skończy.

Gość gość
Nic na siłę. Są ludzie, którzy chcą być nieszczęśliwi.

Gość gośćmad
Jakie masz myśli, takie życie :) Ciesz się drobnymi rzeczami, łap słońca, nie myśl o złych rzeczach, zamknij przeszłość. Ciężko jest pisać, ciężko wcielić w życie.

Gość gość
Ja czasami myślę o tym żeby skończyć to. Jest mi z tym ciężko, bo mam świadomość krzywdy jaką zrobiłabym mojej rodzinie. Nie wiem jak będzie.

Gość gość
Mnie każdy znajomy i z rodziny biorą za uśmiechnięta i szczęśliwą osobę. Nikt nie widzi, ile łez i nienawisci do samej siebie przyjęła moja poduszka. Jasne, staram się myslec pozytywnie, ale jak tyle obłudy i falszu widzę wkoło to się żyć odechciewa.

Gość gość
Zdrowaś Maryjo, łaski pełna, Pan z Tobą, błogosławionaś Ty między niewiastami, i błogosławiony owoc żywota Twojego, Jezus. Święta Maryjo, Matko Boża, módl się za nami grzesznymi teraz i w godzinę śmierci naszej

Gość gość
gość dziś Wiele osób tak robi, niektórzy z Twoich bliskich pewnie też. Cóż, kiedy żyjemy w świecie hipokryzji. To my wyznaczamy obowiązujące kanony. Skoro ty jesteś uśmiechnięta, to inni też są, bo takie jest oczekiwanie społeczne, bo wszyscy wokół są. I tak to się kręci.

Gość gość
gość dziś Kiepska jestem w namawianiu do życia, ludzi którzy nie chcą żyć. Pijaków do niepicia, etc. Pamiętaj tylko, że Twój los w Twoich rękach.

Gość gość
Ktoś kiedyś wymyślił, że słońce jest lepsze od deszczu, złoto droższe od węgla, życie od śmierci i my funkcjonujemy w takim przekonaniu. Zbiorowo.

Gość gośćsamara
Człowiek szczęśliwy,nie pyta innych jak być szczęśliwym,akceptuje siebie takim jakim jest,ma porządek w głowie,jest realistą,cieszy się tym czym los go obdarował.;-)

Gość gość
Szczęście to stan umysłu. Jeśli tego nie znajdziesz w sobie to nigdzie innej. I tak. Myślenie zmienia wszystko.

Gość gośćmad
Przed wszystkim jeżeli jesteś zdrowy i sprawny fizycznie to już jest coś. Bo to jest najważniejsze :)

Gość gość
Zbaw mnie ode złego. Amen

Gość Paulinka543
Por***ać na www.sex-idea.pl - tysiace d**eczek, sex telefon, sex kamerki wszystko dla napalonych :)