Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Menu na roczek

Polecane posty

Gość gość

Podpowiedzcie jakies proste przepisy na sałatkę lub przekąski. Mogą byc tez na słodko. Obiad: rosoł z makaronem, dewolaje, pieczona karkowka, ziemniaczki, sałatka ze swiezych warzyw, salatka z pekińskiej z majonezem. Czyli totalna klasyka, bo bedzie najblizsza rodzina, ok 14 osob. Dlatego chcialabym trochę zaszalec z innymi potrawami, ciasta i tort pieką dziadkowie. Co radzicie?

Gość gość
obiad na roczek ? w sumie fajnie jak sie ma kochaną i kochajaca rodzine .

Gość gość
Tak, obiad dla dziadkow, pradziadkow i chrzestnych. Spotkamy sie o 14 i pewnie posiedzimy ok 4h. Chetnie tez przyjmę przepis na jakies danie kolacyjne, w razie gdyby spotkanie się przedłuzyło. Komletnie nie mam pomysłu na to.

Gość gość
Tortille smarujemy majonezem, na to ser szynka mix salat, papryka ogórek, zwijasz. Owijania folia spożywcza i do lodówki na pół godziny. Następnie kroisz w roladki na talerz. Ser i i szynka duże plasterki, farsz (2x serek laciaty naturalny, trochę papryki w drobną kostkę, trochę szczypiorku) ukladasz farsz na plasterku wzdłuż jednego brzegu i zwijasz. Pycha Dodatkowo u mnie zawsze schodzi gyros i sushi

Gość gość
O, super, wlasnie o cos takiego mi chodziło :) Masz jeszcze jakies sprawdzone przepisy?