Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wielkosc pęcherzyka płodowego a wiek ciąży

Polecane posty

Gość gość

Ile tygodni może mieć ciąża jeśli GS wynosi 1,64 cm?

Gość gość
Dziękuje ślicznie. Teraz jestem w 33 tc skończonym miałam zakładany szew na podtrzymanie w 26 tc a według mojego pierwszego usg jeśli faktycznie to 1,64 cm GS to 6 tygodni to byłabym teraz w skończonym 35 tc..

Gość gość
Ale lekarz nie mówił nic na ten temat wcześniej? Jaki był crl płodu?

Gość gość
nic sie nie przejmuj oni to licza jak chca, a kazdy lekarz inaczej. Według 1 usg w 7tc (robionego w szpitalu) i ostatniej miesiaczki urodziłam w 36 tygodniu. Według kolejnego USG (12 tc) urodzilam w 37.W ksiazeczke dziecka wpisali 39 tc, bo syn wazyl 4kg.

Gość gość
Ja nie wiem, nie znam się a za dużo nie mówią :/ nie znałam daty miesiączki to jedni stwierdzili na polowkowym ze mam termin na 7 grudnia , inna kobieta ze na 4 grudnia i tak właśnie mam wpisane ze 4 grudzień z usg. A jestem drobna kobietą Wiec dziecko tez może być mniejsze. Niby w 33 tc skończonym ( czyli teraz według terminu na 4 grudnia) ma 2200 g.. a według obliczeń z tabeli ,którą mi podałaś płód powinien być 3 tygodnie starszy

Gość gość
I mam rozwarcie na palec i dostałam skierowanie do szpitala ale nie skorzystałam... bo już miałam w 26 tc (liczonego według usg wagi płodu) i zakładanie szwów i sterydy na płuca itd...

Gość gość
Moze coś zostało niedokładnie zmierzone. A jak wiek ciaży określał lekarz który podał ci wymiar pęcherzyka?

Gość gość
ale 2200 na 32 tydzien to dobra waga!

Gość gość
Nie na 32 tydzien tylko 33 skończony a zaczęty 34. Według tego pierwszego usg u innej kobiety na którym byłam pierwszy raz i dowiedziałam się o ciąży wychodzi ze mam 35 tydzien teraz

Gość gość
W ogóle jestem po bolesnym badaniu ginekologicznym i mam wrażenie ze popuszczam lub ze coś cieknie ... musze wymieniać wkładki ... dużo nie cieknie ale trochę i nie mogę się dosikac bo ciagle mam wrażenie ze coś jeszcze chce