Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

temperatura i WYMIOTY CO ROBIC?

Polecane posty

Gość gość

Synek, 4 lata, wczoraj dostał temperaturę, ok 38 stopni i 2 razy bardzo mocno wymiotował. Dziś już wymiotów nie ma, ale jest osłabiony i temperatura 38,5, cały czas chce spać. Podaję mu czopki 300 mg, ale po 4 godzinach tempperatura wraca. Nie dawałam mu syropu bo nie chcę obciążać brzuszka. Co robic? Jechać na sor? Czy nie ma sensu i poczekać do jutra?

Gość gość
U mojego tak zaczęło się zapalenie płuc. Też miał wtedy 4 lata

Gość gość
Wiesz co, to jakiś wirus chyba, bo moja właśnie od dwóch dni najpierw miała trochę kataru (po 1,5 doby zanika) i raz na samym początku zwróciła kolację,ale potem cisza. A tak to stan podgorączkowy i bardzo marny apetyt.

Gość gość
18:03 czy ty umiesz czytać? Syn autorki nie ma kataru. Ma za to wysoką nawracającą gorączkę i wymioty. Stan podgorączkowy i katar to jednak nie to samo co u autorki dziecka.

Gość gość
18:08 a Ty umiesz? Wymiotował DWA razy od wczoraj, a temperatura ok.38 to nie jest wysoka gorączka.

Gość gość
Skończ. 38,5 to nie dużo wg ciebie, a wg mnie tak.

Gość gość
W Niemczech uznają, że gorączka jest od 39 stopni. Moje dzieci mają teraz to samo, syn miał 4 dni biegunkę i gorączkę, 3 lata,dziś już lepiej,a córka, 9 lat,wymiotowala pół nocy i dziś rano. Mają dietę, lekarka kazała dawać dużo pić,ewentualnie chrupki kukurydziane, paluszki,banany ,czerstwy chleb i syrop w razie gorączki. Tyle. To musi samo przejsc, co najwyżej można kupić w aptece coś z elektrolitami. Ja się też zarazilam, ale u mnie trwało na szczęście tylko 1 dzień. Jakiś wirus cholerny.

Gość gość
Wzrosło już do 39 :(

Gość gość
Daj coś przeciwwirusowego a zamiast czopków nurofen dla dzieci.

Gość gość
A pije chetnie? Zajrzyj do buzi czy nie ma bialych nalotow, moze angina? Czesto zaczyna sie od brzucha.

Gość gość
Autorko jak sytuacja?