Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co to może być???

Polecane posty

Gość gość

Mój 3 latek kaszle już 5 tygodni i to bardzo brzydko ni to mokry kaszel typowo ni to suchy. Taki jakiś dziwny. Duszacy. Zaczął kaszle bez żadnych innych objaowow po za lekkim katarem więc przez tydzień dawalismy syropy. Po tygodniu nie było poprawy więc poszliśmy przy okazji wizyty z córeczka 4 miesoaczna do naszej pediatry. Osluchowo było czysto więc miał mieć tylko inhalacje i syropy. Po 5 dniach poszliśmy i lekarka dała antybiotyk. Na dwa dni kaszel delikatnie się wyciszyć ale w połowie brania antybiotyku (brał pełne 10 dni) kaszle powrócil i to jeszcze brzydszy. Znowu wizyta i znowu lekarka powiedziała że jest czysto i że tak może byc po infekcji jak np katar zacznie po antybiotyku spływac z zatok . Kazała po skończonym antybiotyku puścić małego już normalnie do przedszkola. Tak też zrobiliśmy. No bo chyba każdy by tak zrobił, biorąc pod uwagę że dziecko ani razu przez te 3 tygodnie siedzenia w domu nie miało nawet gorączki. Niestety mija już dwa tyg od skończenia antybiotyku, czyli łącznie 5 od kiedy synek zaczął kaszlec i poprawy nie widać. Mały kaszle cały czas. Raz mokro, raz sucho raz tak dziwnie że naprawdę ciężko określić. Zdarza się że noc przespi cała spokojnie ale też zdarza się że kaszel męczy go też nocą. Ręce mi już opadają. Dziś już chyba pójdziemy i zrobimy mu na własną rękę jakieś podstawowe badania bo przecież to nie jest normalne. Wogole mały od jakiegoś czasu stał się inny. Pobudzony. Śpi mało. Je mało. Wieczorami potrafi zasypiac dopiero o 23 mimo że cały dzień miał aktywny i wiemy że nie ma możliwości żeby nie był śpiący. Wpada w ogromne histerii i złości z byle powodu. Czy ktoś z was spotkał się z czymś podobnym? Bo ja już nie mam sił. Sadzilismy że jest to spowodowane narodzinami siostry ale raczej ta opcja też odpada. Bo od przyjścia jej ze szpitala było wszystko w porządku aż do teraz. Tzn gdzieś tak do połowy września.

Gość gość
Dodam jeszcze tylko że cały czas staramy się leczyć ten kaszel. Syropy, inhalacje nebudem i berodualem na zmiane z mukosolvanem i solą fizjologiczna. Nacieramy. Oklepujemy. Mąż już nawet w desperacji postanowił starym babcinyn sposobem i dostał gdzieś w aptece balsam z sadła świstaka ale też nie pomogło a wręcz wydaje mi się że było gorzej bo przez jakąś godzinę po nasmarowaniu i zaśnięciu dusilo małego okropnie. Vick tradycyjny też nie pomaga. Nie mamy już naprawdę sił :-(

Gość gość
Wpakowaliście w dziecko tone leków i zdziwieni ,ze źle sie czuje ? Dajcie mu spokój .

Gość gość
No tak. Bo lepiej żeby autorka nie pomagała dziecku niczym i nie stosowała się do zaleceń lekarza. A najlepiej niech da chłopcu spokój i niech się dusi po nocach. A co tam. Przecież to tylko jej dziecko. Puknij się w głowe madralo powyżej.

Gość gość
Krople tartephedreel i bańki, dzięki temu wyleczyłam u córki zapalenie oskrzeli bez antybiotyków, a inhalacje tylko z soli i wody, a przy dusznościach z dodatkiem berodualu, oczywiście to były zalecenia lekarza.

Gość gość
To ja powyżej, już były początki astmy, ale właśnie znaleźliśmy bardzo dobrego pediatrę.

Gość gość
I jeszcze po każdej inhalacji oklepywanie i do tego syrop eurespal, ale to było 10 lat temu, teraz podobne działanie ma pulneo, dodam, że moja córka miała wtedy 7 miesięcy i wszystko dobrze się skończyło.

Gość gość
Tyle tylko że u niego lekarka nie słyszy żadnego zapalenia oskrzeli czy płuc. A kaszel jest tragiczny.

Gość gość
Najlepiej znaleźć porządnego pediatrę, lub pediatrę - alergologa, bo ja tak chodziłam z córką do rodzinnej i skończyło się na początkach astmy, potem szczęśliwie się to skończyło. Może spróbujcie bańki, a syrop pulneo jest przeciwzapalny i rozszerzający oskrzela.

Gość gość
Zrobcie mu przeswietlenie pluc.Czasem jest tak ze osluchowo nic nic nie slychac a moga wyjsc na zdjeciu np.zapalenie pluc

Gość gośćruda1984
Moja droga po pierwsze odstaw leki do inhalacji i rob to sama sola fizjologiczna i oklepuj. Po drugie odstaw syropy, one podrazniaja czesto i dlugie stosowanie nie jest wskazane. Po trzecie zrob mu RTG pluc i oskrzeli z opisem, albo wymus skuerowanie albo zrib prywatnie bo to przeciez chodzi o dziecko. Z wynikami do lekarza. I popros o skierowanie do pulmonologa moze to objaw astmy lub alergii. Postaraj sie mocno ograniczyc leki na kaszel. A jesli w nocy jest zle to kup kropelki sinecod i podawaj przed snem. A i inhalacji przed samym snem sie nie robi najlepiej ostatnia kolo 18. Pisze ci to bo sama jako dziecko bylam 3 lata leczona na zapalenie oskrzeli co okazalo sie byc astma i alergia i mam tez 4dzieci ktore czesto chorowaly.

Gość gość
Powinna dać skierowanie na rtg. Teraz panują bezobjawowe zapalenia płuc i oskrzeli i pod słuchawka tego nie słychać a widać dopiero na przeswietleniu. Poproście o skierowanie. Kaszel jeśli to nie płuca ani oskrzela nie może trwać tak długo.

Gość gość
Moja droga po pierwsze odstaw leki do inhalacji i rob to sama sola fizjologiczna i oklepuj. Po drugie odstaw syropy, one podrazniaja czesto i dlugie stosowanie nie jest wskazane. Po trzecie zrob mu RTG pluc i oskrzeli z opisem, albo wymus skuerowanie albo zrib prywatnie bo to przeciez chodzi o dziecko. Z wynikami do lekarza. I popros o skierowanie do pulmonologa moze to objaw astmy lub alergii. Postaraj sie mocno ograniczyc leki na kaszel. A jesli w nocy jest zle to kup kropelki sinecod i podawaj przed snem. A i inhalacji przed samym snem sie nie robi najlepiej ostatnia kolo 18. Pisze ci to bo sama jako dziecko bylam 3 lata leczona na zapalenie oskrzeli co okazalo sie byc astma i alergia i mam tez 4dzieci ktore czesto chorowaly.

Gość gość
Zajęcie może wykonywać każdy w domu. Wystarczy laptop, telefon lub tablet. Należy przepisywać czterocyfrowe kody przy wyświetlających się reklamach. Nasz zarobek zależy od poświęconego czasu i nakładu pracy jaki wykonamy. Należy zarejestrować się na stronie kożystając z linku: http://famoney.pw/1957765017881/ Proszę nie wysyłać wiadomości i CV. Każdy może po prostu zarejestrować się i to wystarczy. Dalsze instrukcje znajdują się na stronie po zarejestrowaniu.

Gość gość
Moja córka miala kaszel kilka miesiecy. Pasozyty.

Gość gość
Może zapomniałaś wymienić filtr powietrza w inhalatorze i nebulizator?