Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

omdlenia w okresie dojrzewania pyt

Polecane posty

Gość gość

Moze ktos sie wypowie. Córka w okresie dojrzewania miewa omdlenia,bole głowy,zawroty. Jesteśmy pod opieką neurologa ,za nami też rezonans głowy. Wyniki sa dobre wszystko jest ok. Czy to normalne moze byc przyczyną dojrzewania? Zaczęło sie niedługo potym jak córka dostała miesiaczke. Kilka razy straciła całkiem przytomność na kilka sek, resztę to zawroty i bole głowy.

Gość gość
A co lekarz mówi o takiej ewentualnej przyczynie omdleń? Nie spotkałam się wcześniej z czymś takim.

Gość gość
I skąd pomysł, że to sprawa dojrzewania?

Gość gość
Lekarz mojej córki zanim zaczęła dojrzewać powiedział właśnie, żeby nie panikować jak zacznie od czasu do czasu mdleć. Ja tak miałam (też eeg, rezonans-przeszło samo, nigdy już potem nie miałam takich akcji-aha i regularnie słabo mi się wtedy robiło w tłumie np. w kościele). Córkę to raczej ominie jak tak obserwuję ją od dwóch lat.

Gość gość
A może to jakaś nerwica? Przemęczenie, zła dieta, mało wody... Tłumaczenie dojrzewaniem jakoś do mnie nie przemawia, ale to może dlatego, że nikt z mojego otoczenia (np w szkole) tak nie miał.

Gość gość
Tu autorka. nie mówię ze to z powodu dojrzewania tylko staram sie wyciagnac wnioski i tak akurat do sie zaczęło dziać w tym okresie kiedy córka zaczęła miesiaczkowac. Lekarka na razie kazała notować kiedy sa te zawroty,bóle głowy i przepisala tylko witami i ten rezonans który wyszedł ok. Ostatnio był spokoj trochę lepiej ale wczoraj córka znowu zemdlala wstajac z łóżka Poleciała jak dluga na ziemie. Co prawda wstała szybko to jej sie mogło zakrecic ale zeby zemdlec??? Podlecialam szybko przerażona i zaraz sie ocknela.