Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zarazbezzdomna

Czy teściowie mogą mnie wyrzucić z mieszkania?

Polecane posty

Gość gość
24 lata mieszkałaś prawie za darmo na czyimś mieszkaniu i śmiesz jeszcze stawiać żądania. Ciesz się, że cię jeszcze nie wyrzucili na zbity pysk.

Gość gość
Oczywiscie ze mam na to dowod. Wzielismy z mezem 160tys kredytu na remont tego domu. Niedawno sama za swoje pieniadze przykrywalam dach,bralam pozyczke. Dziewczyny to nie jest takie proste wyrzucic kogos z domu.

Gość gość
No niestety autorko. Na miejscu teściów usmiechaloby Ci sie, ze Jakis obcy facet sie panoszył po twoim mieszkaniu? Jestes dla nich obca, była synowa, a dzieci jesli dziedziczą to z toba to nie ma nic wspólnego. Szykuj sie na wyprowadzkę i szukaj gacha z mieszkaniem.

Gość gość
OK, im dalej autorka zaczyna się wykłócać i stawiać roszczenia, tym bardziej widac, ze to jednak prowokacja.

Gość gość
gość dziś naginanie w sądach o te alimenty na byłe żony. Po 11-u latach od rozwodu i zachorowala przez męża? i poszla na rentę , bo mąż kilkanascie lat wstecz się z mamą roizwiódł? Tak to można całe zycie ciągnąć od kogoś kasę.Jak nie od b.męża, to dzieci można podać he he xxx A gdzie ja powiedziałam, że to przez mojego ojca i przez rozwód? Dlaczego jesteś takim imbecylem, że nie umiesz kilku zdań ze zrozumieniem przeczytać? Tak tłuku, nawet po tylu latach po rozwodzie jak coś się stanie to twój ex jest zobowiązany do pomocy. Takie jest polskie prawo. Jak nie wierzysz to poczytaj, a nie chlapiesz ozorem bez sensu i na to ma wpływ wiele czynników przedrozwodowych, np. ile ta osoba, która pozywa dała z siebie w małżeństwie lub z czyjej winy był rozwód więc jak nie wiesz to się nie odzywaj.

Gość gość
12:01 To teraz podaj konkretne paragrafy Kodeksu Rodzinnego mówiące o tym, że wiele lat po rozwodzie były mąż ma obowiązek pomagać.

Gość gość
A czy jezeli ja tam jestem zameldowana to czy moga mnie wyrzucić? Meldunek mam.

Gość gość
najpierw uważnie przeczytaj własny post a potem pisz, nie odwrotnie. Z kulturą u ciebie na bakier, jak u wkurzonego na świat nastolatka a latka swoje jakieś masz by nabrać oglady. Z takimi agresywnymi i chamskimi nie ma co rozmawiać.

Gość gość
Mogą Cię wyrzucić, mogą sprzedać mieszkanie, mogą zrobić co chcą. Bo to ICH mieszkanie, oni są WŁAŚCICIELAMI, a Ty tam siedzisz jak pasożyty bez Wstydu i honoru.

Gość gość
Nie uważam abym była taka bo to moi byli teściowie i mieszkałam tam 24 lata, więc coś jednak powinno być dla mnie, mają pieniadze mogą to zostawić. Ide w poniedziałek do adwokata na rozmowę.

Gość gość
gość dziś Super. To potem nam napisz, czy ten adwokat pękł ze śmiechu czy tylko się ze śmiechu popłakał :D

Gość gość
po co podbijac prowo?

Gość gość
@13:02 Adwokaci to hieny, więc widząc, że sytuacja jest beznadziejna i tak będzie ją umacniać w poczuciu wygranej sprawy. Wiadomo - prowizja :) W poniedziałek w godzinach wieczornych autorka z tonem wyższości oświadczy, że ex teściowie sie mylą, ona zostaje a w ogóle to jeszcze powinni jej dopłacić za pilnowanie domostwa przed kradzieżą lub palnie inną bzdurę, którą podsunie jej papug. TAK BEDZIE.

Gość gość
Możliwe jest zasiedzenie, ale pod warunkiem, że to ty opłacałaś do miasta podatki za to mieszkanie przez co najmniej 25 lat plus jeszcze je utrzymywałaś. W innym wypadku sprawa jest raczej przegrana. Wszystko zależy od umowy najmu jaką miałaś z teściami, bo być może nie mogą Cię wyrzucić z mieszkania bez zapewnienia lokalu zastępczego.

Gość gość
A jeśli był to najem okazjonalny to wykopią Cię tam skąd przyszłaś. Niech Twoja rodzina Cię spałaci przecież coś ci się po rodzicach należy. Od teściów wara.

Gość gość
0/10 a kręci się dalej i wciąż .....

Gość gość
13:02 hahaha:D Słusznie:D Gowno walące oczywista prowokacja, ale weźcie po uwage, ze nie takie prowokacje tu bywały, a ameby je ciągnęły do 50 stron, bo autorki sie nie poddawały:D

Gość gość
Prawo jest absurdalne, ale gdyby było takie totalnie beznadziejne, to mozna by było bez problemu przejmować cudze majątki, a tak dobrze to jeszcze nie ma:O