Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Qasia

Kąpiel noworodka

Polecane posty

Gość Qasia

Drogie Mamy, czy kąpałyście noworodka tego samego dnia kiedy wróciłyście z dzieckiem do domu? Żeby zmyć wszelkie dziadostwa szpitalne. Czy moze dałyście sobie troszkę czasu.

Gość gość
Ja kąpałam wieczorem tego samego dnia starszą córkę, młodszą na drugi dzień, bo w dzień wypisu była kąpana przez lekarza z pokazem kąpieli pod bieżącą wodą dla nas ;-)

Gość gość
Nie.Minęło kilka dni, nie pamiętam dokładnie ile.Stosowałam się do zaleceń ale to było parę lat temu.

Gość gość
Kąpiel tego samego dnia wieczorem po wyjściu ze szpitala plus od urodzenia kapie synka codziennie. On bardzo lubi się pluskać

Gość gość
To "dziadostwo szpitalne" to maz plodowa o ktorej radze sobie poczytac. W uk gdzie rodzilam nie radza jej zmywac przez kilka dni nawet (wykapalam dziecko 3 dnia dopiero) . Maz płodowa nawilża skórę, zwalcza bakterie i grzyby i nie zaleca sie jej od razu zmywac.

Gość gość
Na zajeciach powiedziano nam ze gdyby dalo sie maz plodowa (vernix) zbierac do sloiczkow i sprzedawac to byliby bardzo bogaci. Ale matki wiedza lepiej i od razu bach dziecko do wody z drogeryjna chemia.

Gość gość
Kilka dni po porodzie, ale nie kilka dni po powrocie do domu. Ja leżałam jeszcze w klinice po porodzie. Wykapalam na drugi dzień po powrocie do domu.

Gość Qasia
Chodziło mi o ewentualne bakterie szpitalne nie o maź płodową. Żeby nie przywieźć nic do domu