Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do czego zuzyc maslo orzechowe

Polecane posty

Gość gość

Dzis kupilam maslo orzechowe w lidlu.Nie za bardzo mi smakuje bo jest slone a myslalam ze bedzie mial raczej slodki smak.I niwiem do czego mozna uzyc takie maslo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja też nie lubię takiego masła orzechowego. Kiedyś przez przypadek je kupiłam. Zużyłam do wafli, przekładając nim jedną warstwę, a resztę słodkim kremem. Drugi raz się nacięłam i smarowałam masłem orzechowym naleśniki i posypywałam w środku cukrem lub cukrem pudrem na słodko. Pycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przecież masło orzechowe jest pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Można upiec ciasteczka. Poszukaj przepisu w internecie. Są słodkie i bardzo łatwo je zrobic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do potraw "chińskich" czy orientalnych robionych w domu. Często do sosu dodaje się np. łyżkę masła orzechowego. Ja bardzo lubię taki akcent, choć masła samego w sobie nie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
rafaello czy cos w tym stylu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie jest... fuj słone takie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja miałam kiedyś masło orzechowe zbyt słone dla mnie, i stosowałam je jako kosmetyk. Ponieważ było z drobinkami orzechów, to cudownie wpływało na skórę! I peeling bardzo delikatny, i natłuszczenie takie naturalne. Polecam. Ale już inne masło, takie tańsze, łatwiej dostępne, chyba Felix, absolutnie się nie nadawało do skóry. Było jak guma, ani do rozsmarowania, ani do zmycia, nie wpływało korzystnie na skórę... Na niewielkiej powierzchni wypróbuj te swoje. Być może będziesz zachwycona.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najlepiej rury zardzewiałe posmaruj. Nada się.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na kanapce z miodem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na sniadanie smaruje tosta maslem orzechowym i dzemem, na to klade czasem banana w plasterkach. Pycha bomba energetyczna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
posmarowalam wafle ryzowe i nawet nawet smakuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marawstala
Kiedyś widziałam jak w TV jeden kucharz dodawał trochę tego masła do zupy dyniowej,była to chyba łyżka albo dwie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Posmaruj piersi kurze i upiecz, pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pieczywo posmarować masłem orzechowym i na to nutella, pycha chociaż kaloryczne ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wejdz na kwestie smaku i wpisz w lupke maslo orzechowe to sporo roznych przepisow ci wyskoczt

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
po amerykańsku - kanapka z masłem orzechowym i dżemem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×