Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego Polaków zmusza się do szukania pracy ?

Polecane posty

Gość gość

Skoro wiadomo że gospodarka realna w Polsce się zwija i żadnej pracy nie ma. Powinien zostać wprowadzony bezwarunkowy dochód podstawowy dla wszystkich obywateli, i wtedy tę "szopkę" z szukaniem pracy można by skończyć. Bo to wygląda w ten sposób, że rząd udaje że jest praca, urzędy pracy udają że pomagają znaleźć pracę, a ludzie udają że szukają pracy. A naprawdę żadnej pracy nie ma.

Gość gość
W ramach bezwarunkowego dochodu podstawowego, wszystkie zasiłki, renty i emerytury zostały by zlikwidowane, i zastąpione jedną stawką np. 1000 zł miesięcznie, którą dostawał by każdy obywatel niezależnie od tego czy pracuje czy nie. Tak samo wszyscy emeryci. A jeżeli ktoś chciałby więcej, to musiałby poszukać pracy. Ale każdy - pracujący, niepracujący, czy emeryta - miałby zagwarantowane 1000 zł miesięcznie.

Gość gość
Jesli jesteś na garnuszku rodziców to 1000 w zupełności wystarczy . Ale normalny człowiek płaci 2000 zwykłych opłat . 1500 raty a gdzie reszta .

Gość gość
dawanie kasy za nic to debilizm, a debile którzy to popierają nie rozumieją podstaw ekonomii

Gość gość
Wprowadzenie bezwarunkowego dochodu podstawowego zlikwidowało by problem ludzi, którzy nie mogą znaleźć pracy i zdychają z głodu na głodowych zasiłkach z opieki społecznej, o które trzeba jeszcze się prosić. Taki chory system, w którym są osoby nie mające dosłownie nic, tworzy ekstermalne nierówności społeczne i jest nie do zaakceptowania. Pieniądze są dla ludzi i pieniądze ludziom się poprostu należą. A nie że komuś każe się szukać pracy której nie ma.

Gość gość
To mogłeś w1989 roku nie walczyć o kapitalizm ,a teraz masz .

Gość gość
A kto powiedział, że ja walczyłem o kapitalizm ? Ja się urodziłem w 1987 roku.

Gość gość
Pod warunkiem że nieroby nie mają prawa się rozmnażać co by nie powielać pasożytnictwa

Gość gość
1. Nie jestem nierobem, bo nie chcę robić, tylko dlatego że nie ma dla mnie pracy. A to nie to samo. 2. Chętnie podpiszę oświadczenie, że nie zrobię żadnych dzieci.

Gość gość
Oświadczenie to sobie w doope wsadź, wazektomie zrób

Gość gość
Wazektomia to rodzaj samookaleczenia. Nie masz prawa wymagać czegoś takiego.

Gość gość
To niech zaiwania do roboty bo on nie ma prawa wymagać 1000 zł za nicnierobienie

Gość gość
Jak to nie pracy ? W moim mieście na pomorzu pracy jest od huja. Tylko ludziom się w d****h poprzewracało . Po co pracować skoro można zrobić sobie 3,4 dzieci mieć 500+ plus inne dodatki. Boże jak słyszę że ktoś mówi "nie pracuje bo nie ma pracy " to ręce opadają. ..

Gość gość
taka ideologia feministyczna jest, kobiecie praca nie przeszkadza, bo kobiety mają tworzone warunki pracy pod wlasne preferencje