Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antykoncepcja w wieku 37 lat

Polecane posty

Gość gość
Tez bym chciała wiedzieć.

Gość gość
U mnie podobnie 36 lat 2 dzieci. Myślę o spirali. Autorko czemu piszesz ze to nie wchodzi w grę. U mnie pigułki sa niewskazane ze wzgledu na interakcję z lekami na tarczycę.

Gość gość
Bo spirala jest metodą nieetyczna. Dlatego jej nie biorę pod uwagę

Gość gość
Też mam podobny dylemat i tez mam 37 lat...tabletki na pewno odpadają, bo nie noszę jakikolwiek prochow, no o nie chce sobie w organizmie hormonalami mieszać...Te komputerowki cyklu są strasznie drogie, jakby kosztował z 500 zł, to chyba bym kupiła...

Gość gość
Ja biorę minipigułkę, a konkretnie Limetic. To pigułki bez estrogenów, mogą je brać kobiety karmiące. Biorę je z dwóch powodów - antykoncepcja, ale przede wszystkim pomagają utrzymać w ryzach mięśniaki, które mam - one rosną od estrogenów. Objawy uboczne - na pewno wyrównanie nastroju, nie mam już takich dołów jak wcześniej przed okresem. No i te bardziej przykre - częste plamienia (minipigułkę bierze się bez przerwy, krwawienie może się zdarzyć, a może nie, ale często się plami). Najważniejsze, że miesniaki nie rosną, miałam już jedną operację, a za rok znowu miałam 4cm guza. Zmniejszył się po kuracji Esmyą, teraz je "wyruszam" minipigułką.

Gość gość
Wysuszam :-) A libido w normie :)

Gość gość
nowoczesna wkładka wewnątrzmaciczna to doskonałe rozwiązanie. i wbrew powszechnej opinii nie jest to środek wczesnoporonny, ponieważ swoim działaniem powoduje, że nie dopuszcza do zapłodnienia.

Gość gość
Uppp

Gość gość
To jak czesto wy to robicie w tym wieku ze musicie sie zabezpieczac?jesli sie juz nie planuje dzieci to moze lepiej sobie odpuscic?nie mowie zlosliwie, mam rowno 37 lat i poczatki menopauzy

Gość gość
19:25 - hahaha, dobre, dobre :D :D

Gość gość
co znaczy początki menopauzy w wieku 37 lat? masz tyle lat i nie wiesz, że często wystarczy jedna chwila zapomnienia i bach jest ciąża i to nawet po 40 może się zdarzyć, a nie tylko w wieku 18 lat...

Gość gość
nie zapomnij , że masz drugą dziurkę i lepszą od cipki .

Gość gość
Zrób badania genetyczne w kierunku mutacji genu odpowiadającego za raka piersi brc1 brc2. Przy takiejego mutacji nie wolno brać hormonów.

Gość gość
Jak czesto? Uprawiam seks mniej wiecej co 2 dni czasem co 3. Mam 37 lat. Jestem szczupla i atrakcyjna, mam dlugie blond włosy, ubieram kobieco, trenuje pole dance, nie jestem stara baba z poczatkiem menopauzy. Dajcie spokoj....

Gość gość
gość wczoraj Ty na serio? :D A co niby, w tym wieku mam założyć całun i czołgać się powoli w stronę cmentarza? :D :O

Gość gość
Tylko nie pigułki! To straszny syfon, brałam je około 4 lat, przestałam bo zaczęły mi wychodzić żylaki, mimo że nigdy nie paliłamie, libido na poziomie 0. Teraz tylko gumki. Jest o niebo lepiej

Gość gość
Up

Gość gość
mi też się już nie chce seksu.....mam 39 lat.

Gość gość
23:38 - pewnie jesteś chora albo nieszczęśliwa. Albo jedno i drugie. Albo od zawsze mialaś male potrzeby. Zdarza się, ale normalne to nie jest. Zwałaszcza w tym młodym przecież jeszcze wieku.

Gość gość
Ktos jeszcze się wypowie?