Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 17 lat czy mogę rzucić szkołę?

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry. Mam 17 lat, brakuje mi 3 miesiące do 18. Nie chcę już uczyć się w technikum na profilu, który wybrałam. Po prostu dokonałam złego wyboru i teraz przez to się męczę. Od przyszłego roku chciałabym zacząć naukę w liceum zaocznym, w tygodniu pracowałabym żeby zarobić na to liceum. Czy jeśli już teraz przerwę naukę, powiedzmy, że od listopada, to moim rodzicom coś grozi? Już teraz sprawiam problemy. Nie chodzę do szkoły, a wychowawczyni wydzwania do mamy grożąc wykreśleniem mnie z listy uczniów. To nie tak, że chcę całkiem rzucić szkołę, bo jestem matołem i chcę mieć wykształcenie podstawowe. Chcę po prostu zmienić tryb nauki, bo nigdy nie miałam z nią problemów, a teraz się po prostu męczę, przez wiele nieprzyjemnych czynników. Niby mogłabym dotrwać te trzy miesiące, ale czuję, że sobie nie poradzę. Już i tak źle zaczęłam rok, poprzedni też zawaliłam. Chciałabym od razu zająć się szukaniem pracy, by potem jak najwcześniej móc kontynuować naukę. Co powinnam zrobić? Rzucenie szkoły niczym mi teraz nie grozi? Czy jeśli porozmawiałabym z wychowawczynią o moich planach, to szkoła mogłaby nie robić mi problemów?

Gość gość