Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki antykoncepcyjne i ogromny ból brzucha

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam do was pytanie. Ogólnie biorę juz długo tabletki antykoncepcyjne i żadnych problemów z nimi nie miałam. W tym miesiącu normalnie miałam krwawienie z odstawienia jednak przy 3 tabletce dostalam ogromnych boli podbrzusza i jajników. Następnego dnia czulam klucie w jajnikach i pozostalosci bólu po nocy w podbrzuszu. Poszlam na kontrole i wszystko w porządku. 6 tabletke niestety wzielam z opoznieniem o jakieś 7 godzin. Było ok lecz po zaledwie 3 h dostalam skurczy brzucha i plamien potem krwawienia. Dziś jest kolejny dzień i dalej mam plamienia i krew. Tak wiem wizyta obowiazkowa i pojde. Tylko którąś z was tak miała? Dodam ze wspolzylam około 3 tygodni temu i miałam normalnie krwawienie z odstawienia.

Gość gość
Pytanie ile to jest długo dla Ciebie jeśli chodzi o przyjmowanie tabletek. Do 3 miesięcy mogą się pojawiać jakieś różne skutki związane z przyjmowaniem tabletek antykoncepcyjnych. Ale skoro odczuwasz silne bóle brzucha, to tak jakby Twój pms w ogóle nie zniknął od hormonów. Dziwne, bo u mnie pierwsza miesiączka już była znacznie łagodniejsza i teraz w ogóle nie odczuwam bólu. Oczywiście wizyta u ginekologa jest obowiązkowa i może dla pewności też pójdź do dwóch innych. Trzymaj się

Gość gość
Biorę okolo 5lat z przerwami teraz cały rok

Gość gość Basieńka
Być może dawka hormonów przestała być dla Ciebie odpowiednia...to jest możliwe nawet jak długo bierzesz tabletki, sama tak miałam długo długo ok i nagle zaczęły mi się plamienia, bóle brzucha i w ogóle czułam się fatalnie. Po zmianie tabletek na belarę (z jednoskładnikowych zmieniono mi na dwuskładnikowe) jak ręką odjął. Także to że do tej pory były super to nie znaczy że nie wymagają teraz zmiany.