Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Klubik czy przedszkole?

Polecane posty

Gość gość

Czy możecie mi powiedzieć, na czym polegają różnice? Klubiki są zdecydowanie tańsze - tak po cenach na necie. Ale czy też o wiele gorsze?

Gość gość
Patrz, czy faktycznie jest zarejestrowany klubik jako placówka oświatowa. Jeżeli jako działalność gospodarcza, to żadnych wymagań co do przedszkolanek nie mają. Nie muszą mieć wtedy żadnego wykształcenia. Jeżeli to placówka oświatowa to wszystko powinno być ok, bo mają takie same wymagania, co zwykle państwowe przedszkola

Gość gość
Różnice mogą być tak naprawdę we wszystkim. W programie, w kadrze, w zajęciach dodatkowych. Do tego - brak podwórka, własnej kuchni, pomocy wielu specjalistów. Klubiki to po prostu opcja mocno oszczędnościowa. Czy warto? Moim zdaniem nie.

Gość gość
Dziecko powinno iść do przedszkola. Najlepiej dobrego, językowego. Klubiki to dla mnie przechowalnia dzieci, a nie zapewnienie im dobrych warunków. Mieliśmy w rezerwie klubik, ale cieszę się, że córka chodzi do normalnego przedszkola.

Gość gość
Czy w Częstochowie jest teraz szansa na miejsce w przedszkolu, ale naprawdę dobrym? Czy lepiej czekać na nowy semestr?

Gość gość
Sowa w Częstochowie. Kiedy zaczynają rekrutację? Na nowy semestr trzeba się zapisywać już na początku 2019 roku? Kiedy to zrobić, żeby mieć pewność?

Gość gość
Ja zapisywałam dziecko po nowym roku, ale jak jest aktualnie, to nie mam pojęcia. Najlepiej po prostu zawdzoń do nich. Podejrzewam, że nawet jeśli nie ma jeszcze rekrutacji to babka cię wpisze na wstępną listę.

Gość gość
Kiedy ja zapisywałam dziecko w kwietniu to już byłam na liście rezerwowej i fartem dostałam miejsce w Sowie. Tak więc jeśli jesteś pewna miejsca to radzę zapisywać już teraz i nie czekać. W najlepszych przedszkolach w mieście te miejsca naprawdę bardzo szybko znikają.

Gość gość
Chcesz mieć pewne miejsce? To nie czekaj, tylko rezerwuj. To chyba naturalne. Później z miejscówkami może być po prostu problem...

Gość gość
Tylko przedszkole. Klubiki to takie przechowalnie dzieci. Rozumiem, jeśli nie macie kasy, ale tak to nie warto. Program też nie ma porównania. Nawet jeśli macie wypisane nie wiadomo co, to i tak mało prawdopodobne, że jest to realizowane...

Gość gość
Zdecydowanie polecam przedszkola prywatne, najlepiej od razu przedszkola językowe. Nie ma porównania poziom w stosunku do przedszkola publicznego. Program, zabawki i wiele innych elementów. Wszytko musi być dopasowane jak należy.