Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do kiedy jest się młodym granica wiekowa u mężczyzn i u kobiet

Polecane posty

Gość gość

Patrząc na fizjonomię oraz rozwój kobiet mężczyzn dokonałem takiego własnego podziału Dziewczyna to osoba płci żeńskiej do 23 roku życia Chłopak osoba płci męskiej do 25 roku życia Młoda Kobieta - 24-35 lat Młody Mężczyzna - 26-36 Dojrzała Kobieta 36-45 Dojrzały Mężczyzna 37-50 Późna Dojrzałość u Kobiet 46-55 U mężczyzn do 65 lat Potem starość

Gość gość
Dziewczyna do 25 Chłopak 25 M.kobieta 26-39 M.mężczyzna 26-39 D.kobieta 40+ D.mężczyzna 40+

Gość gość
Do tego starość 70+

Gość gość
To tylko nazewnictwo które tak czy srak już dawno zostało określone przez uczonych więc tworzenie nowych podziałów wiekowych jest bez sensu. Naprawdę według ciebie rok między 35 a 36 rokiem życia robi różnicę? Sam widzisz ze te podziały to tylko umowne a młodość jest w głowie. Przynajmniej ta psychiczna bo ciało jak wiadomo sie starzeje mimo woli.

Gość gość
Według mnie kobiety są dłużej młode. Jak dla mnie facet już po 30 (a niektórzy wcześniej) jest stary. Szczególnie w Polsce. Spójrzcie sobie na tych facetów, jeden mój kolega z pracy ma 27 lat, ja myślałam że podchodzi pod 50. A spójrzcie sobie na kobiety, znacznie bardziej o siebie dbają. W ogóle męskość jest jakaś taka brzydka, kojarzy mi się z brudem, włosami na klacie, pod pachami, na nogach, potem, smrodem, zakolami, pryszczami... Wyjątkiem są geje, ci zazwyczaj wyglądają lepiej, trudno znaleźć atrakcyjnego heteryka, może maksymalnie do 30 roku życia, choć i tu jest trudno.

Gość gość
Jak dla mnie dziewczyną i chłopakiem jest się do 30-stki. Zauważyłam, że te granice coraz bardziej przesuwają do przodu. Raz, że ludzie bardziej dbają o siebie i ubierają się młodzieżowo, więc wyglądają młodziej. Dwa - że są mniej poważni i dojrzali oraz bardziej infantylni w wieku 25-40 lat niż byli w poprzednich pokoleniach.

Gość gość
Zobaczcie na starych filmach jak wyglądały kobiety i mężczyźni w wieku 50 lat . Jak staruszkowie . Dzisiaj ludziee inaczej wyglądają . Sto lat temu 20 latek wyglądał jak dorosły mezczyzna a dzisiaj jak wymoczek .

Gość gość
W POLSCE jest inaczej Młoda Kobieta - 16-35 lat Młody Mężczyzna - 26-28 Dojrzała Kobieta 36-45 Dojrzały Mężczyzna 29-42 Późna Dojrzałość u Kobiet 46-55 U mężczyzn 43-45 Potem starość Biorę pod uwagę zarówno wygląd jak i zachowanie

Gość gość
46 letni facet to staruszek?hahaha

Gość gość
Gość z 14:52 ile masz lat?

Gość gość
gość dziś Gość z 14:52 ile masz lat? 26

Gość gość
Ja mam 43 lata i w zasadzie nie widzę różnicy gdy miałam np 35 . Różnicę widzę przed 30.

Gość gość
Mam 13 lat i stulejke 1 stopnia czyli całkowity zrost proncia i dlatego pisze takie pierdoły .

Gość gość
Ludzie nie oszukujcie się, młodym się jest do momentu ukończenia studiów. Przyjęte to jest między 24-25 rokiem życia. I takie są fakty, potem jesteś w pełni ukształtowanym człowiekiem, emocjonalnie fizycznie, psychicznie odpowiedzialnym i gotowym do dorsłego życia. Wkrecanie sobie że 29 letnia kobieta jest młoda jest żałosne. 29 kobieta jest aktracyjną kobietą ale nie młodą dziewczyną. A to są diwe różne rzeczy. Do 50 tki jest się dojrzałym potem zaczyna się być starzejącym się. Powyżej wieku emerytalnego jest się starym. Proste ?

Gość gość
25 lat I koniec mlodosci

Gość gość
Nie nie proste capie. 30 lat to nadal młodość choć już nie taka jak za nastu lat. Najzalosniejsze jest gdy taki Janusz jeden z drugim wmawia wszystkim wokół że kobieta mająca 30 lat to prawie starzec na którym oka nie da się zawiesić. Mentalność buraka totalnego.

Gość gość
Młodość to okres kiedy popełniasz błąd i wszyscy do okoła mówią spokojnie masz jeszcze czas zmądrzejesz, młody to i głupi, ah ta młoda krew itp itp. To jest młodość. W prawie karnym środki wychowawcze dominują wobec sprawcy który w chwili popełnienia czynu miał nie wiecej niż 21 lat a w chwili wyrokowania nie więcej niż 24. Jak widzicie ustawodawca też podobnie określił wiek młodośći. Żadne 28 33 26 39. Ludzie można być atrakcyjnym nie będąc młodym nie jedna 34 latka jest ładniejsza niż 20stka. Ale już nie jest młoda dajcie spokój z tą młodością

Gość gość
tyle masz na ile sie czujesz, a debilom dziękujemy za wypowiedzi, nie są potrzebne.

Gość gość
Obecnie mlodosc liczy sie do 40tki, zarowno u mezczyzn jak i u kobiet. To z powodu dlugosci zycia, dlugo zyjemy, dlugo jestesmy sprawni. Przed wiekami "stary czlowiek liczyl sie od 40tki, ale ludzie krocej zyli niz obecnie, do 70tki dociagali tylko najbogatsi i najzdrowsi, teraz prawie kazda kobieta bedzie zyla ponad 70 lat) Wiek dojrzaly 40-60 lat. Starsi - powyzej 60-tki Starosc powyzej 70-75 roku zycia, zalezy jak kto sie trzyma. Starosc zaczyna sie, gdy czlowiek przestaje byc sprawny i samodzielny.

Gość gość
60 -65 to wiek przedstarczy, 65- w zwyz to starosc

Gość gość
30+ nie sa juz mlode

Gość gość
Moja ciocia ma 73 i nadal jest mloda. Duchem. :)

Gość gość
Kafeterianie jak ciocia ma..., wiesz mi ty tyle nie dozyjesz co cioteczka

Gość gość
Ale duchem jest po kropce, rozumiem

Gość gość
Kafeterianie jak ciocia, wiesz mi ty tyle nie dozyjesz co cioteczka

Gość gość
Mam 28 lat.. Czuję się staro. Mam wrażenie,że zrobiłam już w życiu wszystko to co mialam do zrobienia. Tyle.

Gość gość
jarosław kaczyński jest wiecznie mlody, oraz lenin w mauzoleum