Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko przez 4 tygodnie uroslo tylko 1cm

Polecane posty

Gość gość

Bylam dzis na usg. Wg miesiaczki jestem w 23 tygodniu ciazy. Dziecko od ostatniej wizyty tj przez 4 tygodnie uroslo tylko 1cm, mierzy tylko 14cm, a kosc udowa 3,74. Bardzo sie martwie. Nie przytylam tez niestety w tym czasie, jem kiedy jestem glodna. Lekarz mowi, ze dziecko jest zdrowe. Co moge zrobic? Jesc wiecej? Jakies witaminy? Ktoras miala podobnie? Boje sie, ze mnie poloza do szpitala :(

Gość gość
a wiadomo czy ostatnio było dobrze zmierzone, nie ważne czy ma dobre wymiary na ten dzień ciaży

Gość gość
Nie przejmuj się tym. Każde dziecko rozwija się inaczej, tak samo przed i po narodzinach. Ja pamiętam jak byłam w podstawówce to wszyscy zawsze myśleli że będę wysoka, wtedy rosłam bardzo szybko. Nagle się zatrzymałam i tak zostało. Teraz jestem dorosła i mam 157 cm. Tyle samo miałam pod koniec podstawówki. Moja siostra zawsze była niższa ode mnie, a nagle wyskoczyła i dziś ma 171 cm wzrostu. Trudno to przewidzieć. Jak nic innego się nie dzieje ja bym się nie przejmowała. Po prostu chodź na badania i kontroluj co się dzieje dalej.

Gość gość
takie zastoje sa normalne, potem znow ruszy. chociaz 14cm to bardzo malo, ale jezeli sama jestes nieduza, to niespodziewaj sie ze urodzisz 4kg.