Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odwdzięczyć się teściom

Polecane posty

Gość gość

Jesteśmy bardzo młodym małżeństwem [4 miesiące po ślubie], a od prawie 2 miesięcy wynajmujemy mieszkanie w pobliżu teściów. Oboje pracujemy do 17 [w innych firmach], w domu jesteśmy ok 18. Dwa, trzy razy w tygodniu teściowa podrzuca nam obiad, zazwyczaj coś, co można szybko odgrzać, często zupy z wkładką mięsną, ale i pieczenie, do tego osobno kasza, surówki... wszystko świeże, smaczne, co nie zjemy zamrażam. Ułatwia nam to życie, ale w jaki sposób podziękować teściowej i szwagierce [prowadzą wspólne gospodarstwo] Pieniędzy nie wezmą - sprawdzone! Pomocy żadnej nie potrzebują, zrobić i dostarczyć im zakupy? Też nie jestem pewna, czy to będzie dobrze odebrane. Dotychczas "odwdzięczyliśmy " się zakupem drewna kominkowego, była okazja. Chętnie pomyślę na innymi rozwiązaniami. Teściowa mieszka z córką, zięciem i dwójką wnucząt w wieku wczesnoszkolnym.Szwagierce obiecaliśmy opiekę nad dziećmi, kiedy będą mieć ochotę na wyjście, nie działa, babcia pod bokiem!

Gość gość
Ja bym upiekla d9 re ciasto, alb9 zaprosila je do k8na l7n spa

Gość gość
wykup abonament w pizzerii i niech raz w tygodniu przywożą im pizzę

Gość gość
Zrób kolacje albo obiad u siebie dla nich wszystkich a dzieciom kup klocko lego jak będzie następna promocja w rossmannie

Gość gość
Tu autorka tematu Dzieci... oboje jesteśmy rodzicami chrzestnymi - mąż starszym, ja młodszym, w tym sobie pewnie poradzimy, nawet pizzę dostaną, od czasu do czasu nawet do Mc Donalda ich zaprosimy. Mnie głownie chodzi o teściową, to ona spina rodzinę, to ona troszczy się o wszystkich domowników i tych mieszkających poza domem. To ona ze swojej i teścia emerytury gotuje obiady. I od razu zaznaczam, nie ma nic w tym złego, ich córka utrzymuje cały dom, teściowie w drodze rewanżu przygotowują "proste" posiłki ze swojego konta. A my, a szczególnie ja chciałabym jakoś jej wyrazić swoje podziękowanie. Jej i jej mężowi, chociaż on niewiele może zrobić, od 15 lat na wózku inwalidzkim, ale kasa też z jego konta. Przy czym ich córka zajmuje się rodzicami bardzo dobrze/

Gość gość
To zrób jakiś dobry obiad w niedziele zaproś ich,do tego jakieś ciasto,kawa,teściowa sobie przynajmniej w niedziele odpocznie od garów a ty się odwdzieczysz

Gość gość
Jest dużo opcji - wszelkie prezenty, od odzieżowych, kosmetyki, po książki itp:) albo takie obiady z deserem od czasu do czasu u was; mozecie tez czasem zabrac dzieci do siebie, zeby rodzice jak i dziadkowie mogli odpocząć:)

Gość gość
Szkoda, ze teść na wózku, bo jest duzo opcji wcale niedrogich wycieczek za granice, gdybyście mogli im taka zafundować:( ale niestety ta niepełnosprawność jest troche przeszkoda:(

Gość gość
Fajna rodzina gratuluje. Tesciową najbardziej ucieszy dobre slowo. Mamo jak Ci sie moge odwdzieczyc? itd Badz dobra dla jej syna. Nie ma lepszej nagrody.

Gość gość
właśnie dowiedziałam się od koleżanki, że teść mógłby korzystać z hotelowego basenu, super! jeszcze przed pracą jedno z nas mogłoby zawieźć teścia. Odebrałaby szwagierka.