Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile par butów na zimę dla 1,5 rocznego dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Witam, może doradzą mi jakieś bardziej doświadczone matki. Mój syn niedawno zaczął chodzić. W grudniu stuknie mu 1,5 roku i będzie to jego pierwsza "chodzona" zima. Zastanawiam się ile butów na zimę potrzebuje takie dziecko? Kupić mu od razu dwie pary jakieś trapery i śniegowce? Czy może jedna para wystarczy?

Gość gość
Spokojnie jedne dobre śniegowce wystarcza, tylko nie oszczędzaj na tym ;) Mój starszy ma 6 lat i nadal mu jedne porządne śniegowce na zimę wystarczają.

Gość gość
Dokładnie, też uważam , że jednw porządne śniegowce wystarczają dziecku zimą

Gość gość
Myślę dwie pary. Mój ma teraz 18mcy i kupiłam mu lekko ocieplane elefanty a dokupie sniegowce np z Lidla. Nie zawsze zima jest trzaskajacy mróz no i trzeba mieć zawsze jedne w zapasie gdyby przemokly itp

Gość gość
Kup na początek jedną parę, ale taka porządna. Nie oszczędzaj na butach zimowych. Takie małe dziecko to i tak nie wiadomo ile w śniegu czy w błocie łazić nie bedzie. Mój syn ma 5 lat i tak naprawdę dopiero w zeszłym roku były mu potrzebne drugie buty jak zaczął chodzić do przedszkola.

Gość gość
Zawsze miałam 2 pary butów dla dziecka. Teraz zima więcej deszczu jak śniegu jak przemoczy to caly dzień w domu siedzisz?

Gość gość
Jedna para w zupełności wystarczy. My na pierwszą zimę nie kupowaliśmy wcale, bo dziecko jeszcze nie chodziło. A na kolejną mieliśmy jedną parę. W ubiegłym roku dla 2,5 latka kupiłam dwie i uważam, że był to zbędny wydatek. W tym roku dostanie jedną, ale naprawdę porządną.