Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko prawidłowo przestało rosnąć.

Polecane posty

Gość gość

Jest mocno poniżej siatki centylowej. Urodziło się duże, rosło normalnie, nagle wzrosr się zahamował. Czekamy na badania na hormony wzrostu. Ktoś ma podobny problem? ma 3 lata i wzrost 2 letniego dziecka.

Gość gość
* przestało prawidłowo rosnąc -miało być.

Gość gość
Jaki ma obecnie wzrost i wagę? Chłopiec czy dziewczynka? Z jednej strony to może być niedobór hormonu wzrostu, z drugiej strony nie musi. Były robione inne badania? Od kiedy nie rośnie? I najważniejsze w ogóle nie rośnie czy bardzo powoli? Jest mocno poniżej siatki centylowej? Od kiedy? Przed badaniem hormonu wzrostu powinny być też zrobione inne badania. Inne ewentualności zostały wykluczone? Jak dieta dziecka? Ma jakieś wysypki? Powiększony migdał? Często chorował? U nas był przestój właśnie między 2 a 3 rokiem życia. Badania wyszły ok. Ruszył przed 4 rokiem życia. Na razie dalej dziecko niższe od rówieśników.

Gość gość
Może stosujesz rady kafeterianek, nie radzisz się babć, one wiedzą więcej od tych co tutaj się produkują zwykle.

Gość gość
tzn jaki ma wzrost? bo mój 3 latek też do wielkoludów nie należy, ale nie przyszło mi do głowy się martwić. Ma 94 cm wzrostu

Gość gość
3 latek? a dokładny wiek? 94 cm to w normie, mieści się w siatce centylowej i nie ma czym się martwić.

Gość gość
3 latek, 3 urodziny dokładnie przewczoraj

Gość gość
Niedawno ktos mi opowiadał ze hormon wzrostu może być związany Z NISKIM CUKREM..zbadajcie małemu cukier !!!! Nie pamiętam jak to było. Jeden rodzic chorego dziecka powiedzial ze chłopiec nie rośnie i po badaniach na cukrzycę wyszło że niski cukier blokuje ten wzrost. Jak mu włączyli insulinę to wszystko się ustabilizowalo.

Gość gość
3 latek i 94 cm wzr...mało Moja ma 2 lata z hakiem i nosi ubrania 104 cm Tylko ze ja mam 172 a maz 190 cm

Gość gość
gość wczoraj Mój 3 latek ma 87,5 cm.

Gość gość
Dziękuję za wpisy. Później napiszę więcej, bo nie mam teraz jak (dzieci szaleją).To chłopiec. Ma 87.5 cm Ma dokłądnie 3,5 roku. Cały czas jest poniżej siatki centylowej. Ma bóle brzucha. gdy miał dwa lata miał miał bąble pokrzywkowe -przez rok. Było to po szczepieniu, uznano to za nop, ale nie jestem pewna czy to nop. Celiakie miał badaną. Teraz badamy pasożyty. Kiedyś wyszły dobrze, ale powtarzamy badania. Zbadam cukier, dzięku.