Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy takie żarty faceta są normalne czy to brak szacunku?

Polecane posty

Gość gość

Np. " ojej ,ale z gory twoje usta wygladaja jakbys powiekszala taki karpik" albo np. " zmienil ci sie nos, kiedys mialas zadarty, a teraz taki dziwny prosty, ale nie martw sie moge pozyczyc ci na operacje" " masz takie dziwnie podkurczone palce u stop" To niby powiedziane jest ze smiechem, ale zastanawiam sie czy powinien tak zartowac?

Gość gość
Jak nosi dres to tak.

Gość gość
Mnie by było przykro wiec mówię za siebie ze takie żarty to już wstęp do tego ze coś jest nie tak i to bardzo

Gość gość
I zauważyłam (choć może tylko tak mi sie wydaje i mam bledne wrazenie), ze takie zarty pojawiają się kiedy mam powodzenie u innych facetow. Ja sama oczywiscie ich nie podrywam itd., ale np. ostatnio powiedzial mi takie zart, kiedy jakis facet sie usmiechnal do mnie pod sklepem i powiedzial "czesc", na co moj facet sie wkurzyl, ze moge sobie do niego leciec. I zawsze po takich sytuacjach takie zarty sie pojawiaja

Gość gość
Chce zanizyc twoja wartość. Manipuluje tobą. Zastanów się czy chcesz z takim gnojkiem być

Gość gość
To czego nie poleciałaś? Uważasz to za żart wydaje mi się że facet ci to całkiem szczerze powiedział :D

Gość gość
No to pożartuj sobie w jego stylu. Powiedz mu, że śmierdzi mu z buzi albo że ma krótkie nogi lub krzywe palce u stóp,ewentualnie,że ma dużą głowę, a krótki korpus. Coś w tym stylu. Wymyśl coś. Obserwuj jego reakcję.

Gość gość
09:10- bo raz mo mowi, ze jestem ładna, a pozniej taki "zart"

Gość gość
Mój zawsze tak mówi, ale przecież ja wiem co jestem warta :) i nic tego nie zmieni.

Gość gość
09:05 jest zazdrosny, więc próbuje zaniżyć ci samoocenę tak abyś z nim została. On chce żebyś myślała jakie to masz szczęście iż on z tobą jest i że żaden inny na ciebie nie spojrzy. Masz po prostu zakompleksionego chłopaka, który prędzej czy później zniszczy wasz związek swoim zachowaniem. Pewnie naczytał się jakiś głupot od tzw. Pick-Up Artists, którzy uważają że kobiety lubią tylko dupków a najlepszym sposobem na uwiedzenie kobiety z wyższej ligi jest stopniowe zaniżanie jej samooceny.

Gość gość
Nie bądźmy głupie kobiety, nie z nami te numery :)

Gość gość
Ale żenada. Ja to w ogole nie rozumiem takich przytykow do kogokolwiek bo przez to można człowieka w kompleksy wpedzic. Ma co ma każdy widzi jaki koń jest i po chuj komuś wytykac nawet w zartach? Bez sensu. A już w ogóle nie pojmuje jak obce osoby mogą sobie pozwolić na pewne komentarze. Ja wiecznie słyszałam że jestem chuda i blada. Dopóki nikt nie komentował to uwagi na to nie zwracałam nawet. Faceci są tepi jednak.

Gość gość
Powiedz mu wyraźnie ze jeszcze raz i odejdziesz bo sobie nie życzysz takich komentarzy. Prosto i jasno.

Gość gość
tak ma gościu bardzo zły gust w przypadku żartu numer jeden i trzy, a w przypadku żartu numer dwa powinien liścia otrzymać. K

Gość gość
jestem niby męskiej płci, dla jasności - że niby odbieram to jak niby facet; okej ? K

Gość gość
Nauczył się z poradników na temat podrywania tzw negów

Gość gość
Buc i prostak. A ideologia jaka do tego stworzysz swiadczy, ze nie jestes asertywna i mu nie dalas riposty. Albo otrzezwieje, albo bedziesz z chamem i bedziesz coraz bardziej tlamszona przez buca i prostaka. Wybor nalezy do ciebie. Ty powinnas ta partie, jak widac rozegrac. Ell.

Gość gość
Pewnie to swiadoma manipulacja zebys nie czula sie za ladna bo jeszcze bys odeszla do innego- co jest wredne, ale moze to z tego wynikac

Gość gwoli wyjasnienia
Twoj facet ma mnostwo kompleksow i zanizona samoocene i stad jego "zarty". Tyle, ze to dla mnie nie sa zarty, a jedynie wyzywanie sie na tobie, zeby sie samemu lepiej poczuc. Z takim facetem zycie jest udreka. Oni sie nie zmieniaja nawet jak co dwa dni to obiecuja.

Gość gość
nie ;żałosny koleś' tylko żałosna niunia, bo godzi się na takie słowa

Gość Nów__________
Brak szacunku, kompleksy ale może to po prostu pospolity wieśniak ma prawo mu się coś nie podobać, kobiety też nie są zachwycone jak z modela mają później dziada z brzuchem albo w ogóle zaniebanego. Też są krytyczne ale potrafią ugryźć się w język i wolą wiele rzeczy przemilczeć albo są bardziej dyplomatyczne, kulturalne. Zostaw albo postępuj tak samo i okaże się kogo krytyka bardziej zaboli.

Gość gość
Powiedz mu, że jest Ci przykro kiedy tak mówi. A jeśli to nie zadziała to wtedy rzuć go. Naśladowanie jego zachowania nic dobrego nie da bo prawdopodobnie on nic z tego nie zrozumie, tylko poczuje się atakowany, a to tylko wywoła konflikt, z którego i tak nic nie wyniknie. Być może to toksyczna osoba, która próbuje zanizyć twoją samoocenę bo sama nie ma zbyt wysokiej, albo też nie chce żebyś czula się zbyt pewnie i go porzuciła

Gość gość
Zreszta czy jest to szczere czy nie, to uważam, że nie powinien Ci absolutnie wytykać takich rzeczy bo taka krytyka nic nie wnosi. Jesteś jego dziewczyną, więc powinien Cię akceptować jaką jesteś, a nie wytykać cechy wyglądu na które nie masz wpływu. Co innego konsktruktywna krytyka odnośnie cech na które mamy wpływ jak np. zbyt mocny makijaż, czy jakaś wada charakteru- choć też można powiedzieć o tym komuś w kulturalny sposób. A co innego wytykanie takich cech- niestety czy jest to szczere czy też nie to świadczy tylko o tym jaką on jest osobą bo nie powinien mówic takich rzeczy swojej dziewczynie. Powiedz mu, że jeśli mu się nie podobasz to niech poszuka innej. Choć uważam, że to wynika właśnie z jego własnych kompleksów bo osoba pewna swojej wartości po pierwsze nie zwiąże sie z osoba, ktore jej sie nie podoba, a po drugie nie wytyka jej wad na które nie ma wpływu.