Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zatyka uszy gdy cos do niej mowie

Polecane posty

Gość gość

Moa nigdy nie była aniołem, tak raczej w normie problemowo wychowawczej ,ale od 4 klasy przechodzi sama siebie , ze ja już sama się zastanawiam, czy moje podejście psuje dzeciaka ,czy to pstro w glowie ją psuje. Od jakiegoś czasu gdy mamy niefajne rozmowy miedzy sobą na temat jej zachowania , gdy zwracam jej uwagę a jej jest niepomysli to najlepsza dla niej i najbardziej dotkliwa dla mnie jej reakcja bezczelna nie jest już pyskowanie i klepanie co slina na jezyk przyniesie tylko demonstracyjnie zatka uszy a do tego nawet zakryje twarz poduszka i mowi ,ze nic nie słysz co do niej mowie a mi wtedy migiem ciśnienie skoczyć potrafi i czuje jak mi para z uszu leci , co takie zachowanie dzala na mnie jak plachta na byka. Czy mialyscie do czynienia z takim zachowaniem? jak sobie poradzilyscie z tym? to dla mnie gorsze od pyskowania czy krzyczenia na mnie. To jest dla mniej totalna bezczelność i lekceważenie i Ona widzi ,ze to jedyna reakcja jaka mnie z równowagi wyprowadza , a nie chce zachowywać się jak jakas wariatka w szale a na do tego dazy ,zebym wpadla w furie . Doroslemu histeria to nie pasuje , dlatego pytam się jak ukrocic jej takie zuchwalstwa

Gość gość
Zatyka uszy, bo wie i rozumie co zrobiła źle, nie chce słuchać Twojego ględzenia. Ewidentnie macie problemy z komunikacją. Poczytaj książkę "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały. Jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły".

Gość zatyka uszy
żadne poradniki ani książki na moje dziecko nie dzialaja ani nie maja mocy naprawczej . Sa dzieci nieszablonowe i w żaden poradnik się nie wpisują, Ona jest taki typem. Ona czuje frajde i widze po jej oczach ze jest usatysfakcjonowana , gdy doprowadzi mnie do skrajnego szalu. To jest straszne

Gość gość
W takiej sytuacji odejdź, a jak będzie coś chciała: pić, dostęp do komputera, swoją komórkę (którą jej zabierz).... no cokolwiek, to wtedy zatkaj uszy (tak, żeby widziała, że to robisz) i powiedz, że nic nie słyszysz. :)

Gość gość
Książki"psychologów" swoje, a dziecko swoje :D

Gość gość
Mój Boże... Jakbym czytała o sytuacji w moim domu. Mój syn robi dokładnie to samo :o (rocznik 2008) Mam też drugiego syna (2006) i jest zupełnie inny choć wychowywany tak samo. To chyba zależy od charakteru. Nie znalazłam jeszcze wyjścia z tej sytuacji :o

Gość gość
Źle ją wychowałaś. Nie nauczyłaś szacunku do matki, to teraz masz.

Gość gość
Moim zdaniem Twoja córka pokazuje Ci w ten sposób, że to Ty jej nie słuchasz. I poradniki nie mają działać na dziecko, tylko na postawę rodziców wobec niego. Zacznij od siebie a córka się też zmieni. Złość dziecka to jest zawsze złość rodzica.