Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Panikować czy jeszcze nie?

Polecane posty

Gość gość

Jestem mężatką pod pięćdziesiątkę. Spóżnia mi się okres (zaraz minie czwarty dzień). W tym wieku miesiączki już nie są regularne, ale w moim przypadku dotychczas zdarzały się za wcześnie, a nie za późno. Mam już straszyć męża czy jeszcze poczekać?...

Gość gość
Moja kuzynka zaszła w ciążę w 47 roku życia.

Gość gość
Zaniemówili i całą drogę w milczeniu jechali w szoku ale dojechali. Zdrowe urodziła teraz ma 5 lat a ile radości. Drugie małżeństwo. chcieli być tak dla siebie.Po 22 latach odeszła od męża.

Gość gość
Skoro jesteś dużą dziewczynką, to pewnie słyszałaś o testach ciazowych?

Gość gość
4 dni to nic jeszcze.

Gość gość
Jeszcze poczekaj. Moja teściowa ostatnie (trzecie) dziecko urodziła w wieku 52 lat. Zaszła normalnie, chłopak zdrowy. Zdarza się.

Gość gość
Zrób test na początek.

Gość gość
Mowic ci mama czy bardziej pasuj***abciu :D ?

Gość gość
A może to po prostu menopauza ?

Gość gość
Ja jestem babcią a jeszcze mi pasuje takie kilkuletnie dziecko.mam 50 + takie geny. Córka uważana za siostrę a wnuczka 13 l za dziecko, niezły ubaw i trochę zakłopotanie.

Gość gość
Tu autorka tematu. Wiecie co, nie jest mi do śmiechu, a jednak rozbawiłyście mnie swoimi odpowiedziami. Dzięki, fajne jesteście :-)

Gość gość
Czasem menopauza wydaje sie czyms wymarzonym i wtedy nie przejmujemy sie, ze organizm sie zestarzal, przeciwnie. Jestem w porownywalnym wieku, napiszcie, prosze, kiedy skonczyla sie u Was miesiaczka.

Gość gość
Ja 46 lat, nadal miesiaczkuje. Tez jestem ciekawa jak to wyglada u innych kobiet.

Gość gość
48 lat. Regulanie co do dnia. Zadnych objawow menopauzy.

Gość gość
Moja matka pozegnala sie z okresem w wieku lat 54.

Gość gość
Jak mnie denerwują takie tematy. :O Test ciążowy to koszt kilku złotych. Ja ostatnio płaciłam 7.99 zł. Nie majątek, a wiesz wszytko w 3 minuty i się nie denerwujesz. Skąd baby na kafeterii mają wiedzieć czy jesteś w ciąży czy nie???

Gość gość
A ty razem z testem ciazowym kup sobie cos na uspokojenie tych nerwow :P Przeciez logiczne, ze kobieta kupi (albo juz kupila) test, lecz przy okazji chciala poznac ryzyko w swoim przedziale wiekowym. Mnie osobiscie ten temat interesuje oraz podoba mi sie pomysl porownywania wieku i miesiaczkowania/braku. Po co tu psujesz sympatyczna atmosfere?

Gość gość
48 lat. Rok temu jeszcze idealnie jak u gosc , a obecnie nadal miesiaczkuje, lecz dopada mnie juz kilka dni za wczesnie lub kilka dni za pozno. Mama miesiaczkowala do 54 roku zycia, wiec chyba jeszcze troche tej hustawki przede mna.

Gość gość
46 lat. Też już nieregularnie. Póki co max 5 dni różnicy w stosunku do spodziewanego terminu, raz za szybko, raz za późno, totolotek.

Gość gość
Menopauza przecietnie przypada na wiek 45-55. Wiec piszcie piszcie, te porownania tutaj sa ciekawe!

Gość gość
autorko i co wyszlo? Pewnie nic i juz zapomnialao temacie ktory zalozyla :( Mi troche jeszcze brakuje ale ,znajac moje szczescie to do 60 mnoe bedzie meczyc :D

Gość gość
Kiedyś w końcu starość da oznaki. Może właśnie pożegnałaś okres.

Gość gość
Tu autorka tematu. Nie, nie zapomniałam :) Otóż dziś nad ranem dostałam okres i dalej toczy się już normalnie. Odetchnęłam, obędzie się bez ryzyka powikłań ciążowych (no w tym wieku to wiadomo, różnie bywa). Jak Boga noga, wolałabym już być bardziej stara niż tak się stresować, poważnie. Mam nadzieję, że nie do sześćdziesiątki, ale też zrobiłam wywiad rodzinny i prawdopodobnie zejdzie mi gdzieś tak do pięćdziesięciu pięciu. Podoba mi się rozwój tego tematu, proszę pisać, może ta nasza statystyka kafeteryjna komuś się przyda. Pozdrawiam serdecznie.

Gość gość
Moja mama ma 56 lat i nadal miesiączkuje regularnie. Babcia od strony mamy ostatnia miesiączkę miała w wieku 59 lat.

Gość gość
Post Scriptum. Oczywiście zabezpieczamy się z mężem, to znaczy pamiętamy o prezerwatywach. Pigułek antykoncepcyjnych nie stosuję. Może kogoś zainteresuje to: https://jarek-kefir.org/2014/12/26/szokujace-skutki-uboczne-antykoncepcji-hormonalnej-to-zaburza-prace-calego-organizmu/ - tylko proszę zachować dla siebie swoje uwagi, nie psujmy tematu (po prostu każdy niech decyzuje za siebie, ja zdecydowałam kiedyś i tego się trzymam).

Gość gość
gość dziś Moja mama ma 56 lat i nadal miesiączkuje regularnie. Babcia od strony mamy ostatnia miesiączkę miała w wieku 59 lat. xxx O rany koguta... To trzymaj się i wszystkiego najlepszego!

Gość gość
15:01 Ja już jestem po ponieważ w wieku 30 lat musiałam mieć usuniętą macicę z przydatkami.

Gość gość
gość dziś xxx Oj... Lecz wszystko ma swoje ++ i --, mam nadzieję, że tak do tego podchodzisz.

Gość gość weronka
W późniejszym wieku również powinno się zabezpieczać jeżeli jesteśmy aktywne seksualnie http://antykoncepcjanamiare.pl/antykoncepcja-po-40-roku-zycia/ Tymbardziej że już z reguły nie chcemy zachodzić w talkim wieku w ciążę w większości kobiet przynajmniej. A nawet jeżeli ktoś chce mieć jeszcze dziecko to powinien być pod stałą kontrolą lekarską i to nie może być już ze tak powiem wpadka..

Gość gość
Rozwaga i odpowiedzialnosc - tak, ale (cytat z podanego linka) "Tabletki to dobry wybor"?... Pozostawie to bez komentarza. Jakos poprzedni link bardziej przemawia do mnie.