Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nowe posiłki w 5 miesiącu przy kp czy nie wcześnie

Polecane posty

Gość gość

Między moim dzieckiem a dzieckiem kokezanki jest tydzień różnicy. Obie kp. Ona zaczęła rozszerzać dietę kilka dni po skończonym 4 miesiącu. Obecnie niemiwlaki mają po 5 miesięcy. Mój jeszcze nic nie jadł po za mm. Mam dość słuchania ze mu nic jeszcze nie dałam zamierzam poczekać jeszcze z tydzień i dać kleik ryżowy potem warzywa owice i gkuten.

Gość gość
No i? Kazde dziecko rozwija sie inaczej i skoro Twoj bobas przybiera na wadze prawidlowo nie ma potrzeby szybciej wprowadzac nic innego.

Gość gość
Jej też prawdłowo przybiera na wadze. Może ja też mogę już rozszerzać dietę?

Gość gość
No ale po co?Daj spokojnie dojzec ukladowi pokarmowemu malucha. Gdyby nie rosl prawidlowo to jasne ze wprowadza sie wczesniej, gdy przybiera na wadze to nie maco zbednie obciazac ukladu pokarmowego. Jak bardzo musisz to mozesz dac kleik ryzowy na swoim mleku, albo ziemniaczka, ale odrobinke

Gość gość
Teraz są dwa trendy w kwestii rozszerzania diety u niemowląt: pierwszy (wg WHO), że przez 6 miesięcy karmi się wyłącznie mlekiem, drugi, że posiłki inne niż kp wprowadza się między 16 a 24 tygodniem życia. Dziecko ma już skończone 5 miesięcy, więc powoli możesz zacząć wprowadzać inne pokarmy. Moim zdaniem lepiej wprowadzać posiłki później niż wcześniej. Są dzieci, którym mamy rozszerzają dietę po 3 m.ż., ale czy to ma sens? Dziecko przez całe życie zdąży pojeść różnych rzeczy, a nie dojrzały układ pokarmowy może zareagować różnie.

Gość gość
Znowu ty od tego kleiku? Ile jeszcze?

Gość gość
o boze znowu ty z tym kleikiem. daj juz spokoj. karm sobie dziecko jak chcesz i wiecej nie pisz w kolko o tym samym!!!!!!!

Gość gość
Miałaś już wczoraj dać 2 miarki kleiku. To trzeba było dać i już tu nie pisać.

Gość gość
Moje ma 5 i pół msc na dniach zamierzam dać marchewkę itd

Gość gość
Kleik? Po co kleik? Ja mojemu bede dawać kaszki typu bobovita

Gość gość
Bobo Vita też produkuje kleik. Ja moim dawałam z tej firmy ale tylko mannę i owsiankę 100% bez żadnych dodatków. Te owocowe to głównie cukier. Można kupić mąkę jaglana i ugotować na mleku bardzo zdrowa kaszkę

Gość gość
17:30 po to kleik durna pało, bo kaszki to kleik z dodatkiem cukru i innych bardziej przetworzonych dodatków.

Gość gość
17 42 kretynko nie Wiesz ze są RÓWNIEz kaszki bez cukru?

Gość gość
Poczekaj jeszcze tydzień dwa i zaczynaj

Gość gość
Moja niunia miała 4 miesiace jak zaczełam poszerzac jej diete. Marchewke omijałam poniewaz podobno ma za mocna koncentracje witaminy A. Zaczełam od jabłek i bananow. Moja mama doradziła mi, zeby zaczac wczesnie, zeby rozwijac przewod pokarmowy. Nie wiem czy to ma jakis zwiazek z tym czy tez nie, ale moja niunia ma bardzo bogata diete i lubi własciwie wszystko teraz.

Gość gość
Po pierwsze nie zaczyna sie od owocow tylko od warzyw. Po drugie co za bzdura ze wczesne podanie stalych pokarmow rozwija przewod pokarmowy :)) Ja zaczelam wg zalecen po 6mc i autorko wydaje mi sie ze spokojnie mozesz olac kolezanke.

Gość gość
Mój ma 5 miesięcy i kilka dni. Myśle by zacząć rozszerzać dietę za 2 tyg

Gość gość
ja kp i rozszezalam w po skończonym 5 mśc