Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chce już żyć z takim nochalem

Polecane posty

Gość gość

Mam go dość jest duży i garbaty. W dodatku gdyby nikt poza mną nie zwracał na niego uwagi to byłoby ok, ale ludzie to komentują. Nie mam faceta od dłuższego czasu tzn 8 lat A mam 31 nic mi się nie układa i wiem że to ma związek z tym defektem. Nikt mnie nie chce. Staram się zbierać na operację ale kosztuje co najmniej 11000 zł ja już mam dość tych drwin i osmieszania mnie przy wszystkich. Jestem za słaba psychicznie na to wszystko. Wiem że są ludzie którzy nie mają domu, albo co do garnka włożyć a ja wydawaloby sie taka prozna planuje operacje nosa za tyle pieniędzy tylko życie z taka wada to mega koszmar ludzie sa strasznie dla mnie okrutni :-(

Gość gość
Postaraj sie dowiedziec, czy chociaz czesciowo mozesz liczyc na refundacje operacji ze wzgledu na skutki psychiczne.

Gość gość
Ale teraz serio piszesz czy się nabijasz

Gość gość
Ja myślę że prędzej zamknęli by mnie w psychiatryku niż zrefundowali chociaż częściowo mi operację :-(

Gość gość
Skutki psychiczne? Haha. Każda by z czymś przyszła.

Gość gość
Nie, umow sie do psychologa. Na zachodzie jest dofinansowanie do takich operacji, ktore zyburzaja postrzeganie sie pacjenta, osamotnienie, mysli depresyjne, itp. To podobna wada jak brak palca i proteza.

Gość gość
Pisze serio, nie nabijam sie.

Gość gość
Operacje nosa powinien przeprowadzac lekarz chirurg laryngolog. Dowiedziec sie czegos blizszego i podpytac o rade mozesz i dr Gojdzia, to chirurg plastyczny gwiazd, wyslij do niego pare zdjec i zapytaj o oporade. M>ozesz dostac sie do jego programu tv.

Gość gość
Nie chce występować w tv. Wiem że może wtedy miałabym operację za darmo ale ja nie chce by mnie ktos jeszcze rozpoznawal na ulicy. Nie mam na to odwagi

Gość gość
U nas psycholog znalazłby przyczynę w trudnym dzieciństwie itd sraty taty

Gość gość
Może jednak sobie wkręcasz? Może ten nos, nie jest aż tak straszny?

Gość gość
Ludzie obejrza program i zapomna, myslisz, ze chodza z Twoim zdjeciem i porownuja ludzi na ulicy, az taka wazna dla nich nie jestes. Moze jednak potrzebujesz psychologa? Nie musisz wogole wspomniec o dziecinstwie, mozesz zaczac od tu i teraz.

Gość gość
Ja też nie zdecydowałbym się na publiczny występ. To nie jest dla każdego. Może nawet zaszkodzić, co wrażliwszej osobie. Ale wizyta u dobrego psychoterapeuty, to nie jest zły pomysł. Mogłabyś zyskać trochę dystansu i może jakieś wskazówki. Gdybym miał kasę, to bym ci dał. Ale sam nie mam.

Gość gość
Przesadzasz.... Ogolnie nie wiem jak wygladasz bo byc moze jestes ladna dziewczyna.....Naprawde jest miliony kobiet ktore nie naleza do najpiekniejszych a mimo tego maja swoje polowki i dzieci.....

Gość gość
Na refundacja nie masz co liczyć :)

Gość gość
Znam ten ból autorko :( sam się meczę z brzydkim nosem

Gość gość
Trochę mnie pocieszyliscie ale nie ma się co łudzić jest brzydki. Gdyby nie byl to ludzie glosno by go nie komentowali. Tak w ogóle to jak miałam z 18 lat to brat mnie łokciem walnął bo się wyglupualismy i zrobił to niechcący. Nagle zaczęła mi płynąć krew z nosa ale na pogotowiu niby lekarz stwierdził że nie jest złamany. Ale od tamtego momentu mam krzywa przegrode i jakby tego było mało to jeszcze ciężko mi oddychać. Dzięki że nie robicie sobie żartów

Gość gość
Może ja się nie znam, ale jeśli masz krzywą przegrodę i CIĘŻKO CI ODDYCHAĆ, to nie jest to tylko kwestia estetyczna. Teraz wiele zależy od ciebie i dobrego lekarza, jak do tego podejdą. Naprawdę lekarze są różni i warto poszukać dobrego i życzliwego specjalisty na NFOZ. Nie ma z czego się śmiać. Poza tym, głośne komentowanie i naśmiewanie się, to po prostu chamstwo. Dla mnie, to niepojęte. Trzymaj się :)

Gość gość
Poszujak lekarza, ktory rozlozy zaplate na raty albo wez pozyczke. Im szybciej zoperujesz, tym lepiej.

Gość gość
Ja też mam troszkę garbaty nos, ale nie jest długi i spiczasty. Z reguły chyba tak źle nie wyglądał nigdy, bo nikt mi zbytnio o nosie nigdy nie mówił. A co do kobiet z garbatymi nosami, to nawet to seksownie u niektórych wygląda. Takie kobiety mają coś w sobie, tzn mnie to nieraz nawet podniecało. Piszę serio, nie, abym sobie jaja robił czy coś.

Gość gość
Ja tez nie mam idealnego nosa i nawet z wiekiem chrzastka sie zminila i stal sie szerszy ale ja nigdy nie narzekalam na powodzenie. Wrecz przeciwnie nie moglam sie odpedzic od chlopakow. Moj nos jest dluzszy i jak sie usmiecham to robi sie mega szeroki ale mam meza, dzieci.... Nos to nie wszystko. Wazny jest charakter i to jak podchodzimy do zycia. To przyciaga ludzi... Po za tym wazne jest zeby ktos nas pokochal nie za to jak wygladamy ale za to jacy jestesmy. Nos to nie wszystko, wierz mi :)

Gość gość
11 tys? Bardzo drogo, moja siostra zapłaciła ze znieczuleniem miejscowym chyba troche ponad 7.

Gość gość
gość dziś A co do kobiet z garbatymi nosami, to nawet to seksownie u niektórych wygląda. Takie kobiety mają coś w sobie, tzn mnie to nieraz nawet podniecało. Piszę serio, nie, abym sobie jaja robił czy coś. xxx Ja mam dziewczynę, która ma duży nos. Taki trochę garbaty i nawet nierówny, że tak powiem. Mężczyźni ją ciągle zaczepiają. Mnie się też podoba.:D Zatem to prawda, jest w tym coś seksownego. Ale trzeba też powiedzieć, że to się musi komponować z resztą twarzy. Poza tym, jest szczupła i ma wdzięk. Pewnie wszystko gra jakąś rolę i działa razem.

Gość Mamblizny
Znam osoby nawet dwie z garbatymi nosami,jedną w dzieciństwie przezywali gargamel.I co? Ta pierwsze ma męża i dziecko a ta druga męža i 3 dzieci,obie są szęśliwymi matkami i żonami.Myślę że nie jest tak strasznie a trzeba zaakceptować swoje wady.Ja mam naprzykład sporo blizn na ciele(tak ciełam się bo miałam i w dalszym ciągu mam chorobe psychiczną)i jakoś siebie akceptuje lecz blizny mam straszne i wiem że już nigdy krótkich spodenek nie ubiorę.

Gość gość
Nie żebym się czepiał, ale zwróć uwagę, że nosa nie zakryjesz, tak jak ty blizn. Owszem, nos taki czy inny, jest naturalny, blizny nabyte, ale jednak. Poza tym, masz rację, jakiś stopień akceptacji jest niezbędny. Ale ludzie bywają okrutni.

Gość gość
Jesli operacja mialaby ci dac pewnosc siebie to zrob ale wierz mi ze zaczniesz sie doszukiwac innych rzeczy ktore ci przeszkadzaja a bo to usta male albo biust maly, posladki plaskie, policzki zapadniete. Zreszta znam sytuacje gdzie dziewczyna poznala chlopaka i nigdy mu sie nie przyznala do operacji nosa i nie pokazywala zdjec z przeszlosci twierdzac ze nie ma i ogolnie pobrali sie itd i jak ona urodzila dziecko to z czasem jak dorastalo to mowi ten maz do tej zony ze on i ona takiego nosa nie maja i podejrzewal ja o zdrade

Gość gość
23.22 Blizny po op nosa sa male widoczne. Czestsze powiklania to aymetria nosa. Czyli nierowne dziorki od nosa, zapadanie itd

Gość gość
Nos, to mały problem u ciebie, wiekszy to glupota, tego nie zoperujesz

Gość gość
Gojdz też ma wielki nos i jakos sobie nie operuje bo i po co,sama mam niefajny ale jestem wysoka ładna i cholernie zgrabna i to sa moje najwieksze atuty i nos przy nich to pikuś,wyszłam za mąz mam dwójke dzieci i jestem szczęśliwa :)

Gość gość
Gojdz to smiechu warte. Celebryta a nie lekarz.