Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LennLee

Szukam osób związanych z Filipinką lub Filipińczykiem

Polecane posty

Gość LennLee

Hej. Od razu proszę o głos tylko tych którzy wiedzą coś na temat Filipin i tamtejszego prawa. Mój narzeczony jest obywatelem Filipin. Po ślubie planuję przenieść się do niego. Z tego co wiem, na Filipinach nie mogę posiadać podwójnego obywatelstwa, muszę się zrzec dotychczasowego. Jako obcokrajowiec nie mogę również nabywać posiadłości itp. Zamierzam zostać przy obywatelstwie polskim. Ciekawi mnie jednak jak wygląda sprawa majątku po śmierci małżonka. Wiadomo, życie wychodzi różnie... . Czy jako Polka, żona Filipińczyka mieszkająca na Filipinach, w sytuacji śmierci małżonka nie zostanę bez niczego? Trochę obawiam się takiej sytuacji, gdyż sama zamierzam tam inwestować wspólnie z moim przyszłym mężem.

Gość gość
Niezle cie poje^balo . oni zdradzają dosyc czesto, moja kolezanka miala meza z indii i ją po roku bycia z nim po mieszkaniu u niego,pobili jego znajomi chcieli ją zg****ic,w ciezkim stanie trafila do szpitala i nie dalo sie jej uratowac,w krajach gdzie bieda lepiej nie chodzic samemu po ulicy szczegolnie dziewczyna

Gość gość
na forumpeawne org zapytaj. Tam piszą że po smierci przechodzi calosc niby na rodzenstwo meza a dla zony zostają wyplacane pieniadze co miesiac aby mogla przezyc

Gość gość
Autorko, bardzo uwazaj... Znam historie czlowieka, ktory ozenil sie z Filipinka, ona wyssala z niego caly majatek (kupili dom, ziemie, itd.), a po kilku latach sie go pozbyla. Doslownie. On bardzo jej ufal, w dodatku niczego nie rozumial po filipinsku (w tym umow), a wiazace byly tylko wersie filipinskie - a on dostawal do wgladu warianty angielskie. Oczywiscie, twoj narzeczony moze miec bardzo dobre intencje, byc bardzo uczciwy, porzadny, jednak.... zalecam ostroznosc. Obcokrajowcy nie maja tam wielu praw - tak wynikalo z opisanej powyzej sytuacji. Nie wiem tez czy tamten mezczyzna zmienil obywatelstwo. Od razu, natychmiast zacznij sie intensywnie uczyc filipinskiego. Nie sama, tylko na kursach dla obcokrajowcow. Dopiero gdy bedziesz umiala swobodnie samodzielnie czytac****isac (po dwoch, trzech latach) bedziesz w troche lepszej sytuacji. Zwroc tez uwage na jego rodzine, jacy sa i jak sa nastawieni do ciebie. Mam nadzieje, ze wszystko sie dobrze ulozy, a moje ostrzezenia okaza sie zbedne i na wyrost. Powodzenia, trzymaj sie.

Gość LennLee
Może i tak ale on ma takiego fikuśnego buzdygana że chyba nie wytrzymie i pojade

Gość gość
Moja koleżanka slub wziela z hindusem i ma z nim dzieci,ale są przed rozwodem..poznał starszą o 15 lat on ma 31 lat.

Gość gość
Lol teraz już nawet filipinczycy? Istnieje jakiś zagraniczny osobnik przed którym polka nie rozłoży nóg???? pora na Marsjan, Wenusjan, plejadian...

Gość noc i mgła
Nie wkładałbym wszystkich do jednego worka. Zapewne są udane związki z ludźmi z innych kultur, ale... Ale jak się słucha tych kobiet, które poszły za "swoją miłością", to się słabo robi. Zupełne niezrozumienie, że bariery kulturowe są potężną przeszkodą, że fascynacja obcością, to za mało. Filipińczycy, to jednak podobny krąg kulturowy, do naszego. Przynajmniej chrześcijanie, katolicy. Ale jak to w praktyce wygląda, nie mam pojęcia. To jednak zupełnie inny kraj, daleko i nie tak ułożony, jak na przykład Japonia, czy Korea Płd. Nic ci nie doradzę, poza ostrożnością i tym, abyś nie zrzekała się obywatelstwa RP.