Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plamy suchej skóry na twarzy i szyi

Polecane posty

Gość gość

Hej, zwracam się do was z problemem plam suchej skóry z boku twarzy, w okolicach ucha i linii włosów oraz na szyi. Na szyi plama ta jest mało widoczna, prawie w ogóle, jednak ta suchość jest wyczuwalna gdy się po tej plamce przejedzie palcem, skóra leciutko się łuszczy. Z kolei z boku twarzy skóra przypomina "skorupę", jest twarda i ma ciemniejsze zabawienie od reszty skóry. Gdy się to miejsce potrze, skóra schodzi (nawet małymi płatami). Potem przez pewien czas skóra jest gładka, ale problem powraca. Oprócz tego plamy te nie swędzą ani nie pieką. Nie mam pojęcia co to może być, jednak przypuszczam, że może mieć to związek z moją terapią antytrądzikową. Biorę od tygodnia antybiotyk (Tetralysal) oraz myję twarz żelem z La Roche Posay (wydawało mi się, że to może ten żel, ponieważ zawsze gdy umyłam nim twarz to skóra mnie piekła, jednak przeczytałam, że to niemożliwe żeby ten żel uczulał czy podrażniał). Co o tym sądzicie? PS Dodam, że następną wizytę u dermatologa mam dopiero za miesiąc, więc dopiero wtedy mogłabym zapytać o te plamy, chociaż mam nadzieję, że do tego czasu one znikną.

Gość gość
To pewnie od tego. Albo od problemów z tarczyca.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź, w sumie nigdy bym nie powiązała tego z tarczycą.