Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy porzucić znajomych którzy nie chcą się przyjaźnić

Polecane posty

Gość gość

Mam dużo znajomych ale tylko część , pamięta o moich urodzinach część pamięta o mnie w ogóle, bo większość się pokłóciła ze mną specjalnie żebym od nich się odwalił, a nie mieli powodów żadnych. A teraz nawet nie pamietaj ą o moich urodzinach, nie wiem czy to rzucić czy nie. Mam tego dość. Czuje że oszaleje. Tkwiąc w bezradności. juz 2 razy zapraszałem na wspólny sylwester a zawsze zostawałem sam, patrząc jak debil przez okno na sztuczne ognie, i w myślach tylko mam chęć wyrzucić wszystkich z życia, wszystkich dosłownie. ale obawiam sie że źle skończe :( szukam różnych charytatywnych dzieł , gdzie można poznać ludzi, ale nie wiem co wybrać, trochę się boję....

Gość gość
Nie bardzo rozumiem: zależy ci na znajomych, czy na twoich urodzinach. Piszesz, że się z nimi kłócisz, a równocześnie chcesz, żeby pamiętali o tobie. Nie można "przyjaźnić się" z kimś, kto bez przerwy kogoś krytykuje, a sam uważa się za niewinnego, nie mozna też liczyć na to, że skoro nie jest się samemu wobec kogoś w porządku, to ktoś będzie zabiegał o "przyjaźń. To chyba proste. Co sam dajesz, to masz. Nie dziwi nic!

Gość gość
Ja się nie kłócę, to ta osoba na mnie naleciała, zależy mi na znajomych, urodziny to kwestia inna , ja zawsze innym składam życzenia, a oni od 3 lat zapomnieli o mnie. Myślisz ze to jest fair?Nie nie jest, bo jeżeli ktoś nie docenia starań moich to jak mam się czuć.. czego tu nie rozumieć

Gość gość
Nie wierze w zadne przyjaznie. One moga trwac tylko do mementu, kiedy dwie strony odnosza korzysci. Przyjazn, gdzie tylko jedna strona bierze, a druga altruistycznie uczestniczy we wszystkim- nie istnieje. Widocznie ci ludzie sa biorcami tylko, a ty nie oferujesz im tego, co potrzebuja. Stad wniosek, ze jest kryzys w znajdowaniu przyjaciol. Zreszta dzis i przyjaciele? A wez przestan. Lepiej kupic sobie psa, znalezc dziewczyne, z nia zbudowac przyjazn, potem milosc. Czemu sie tak przejmujesz? Urodziny, a coz to az za taki dzien, by mieli pamietac znajomi. Najblizsi, ewentualnie dziewczyna to predzej. A najwazniejsze bys ty sam sobie sprawial tego dnia niespodzianke, spedzil go inaczej jak zwykle. Wez zluzuj gumki od majtek. Ell.

Gość gość
Ja nie uczestniczę w składaniu życzeń i nie chodzę na żadne takie "przyjęcia" bo one wcale o przyjaźni nie świadczą. Życzenia nie zawsze pochodzą z głębi serca, a tradycyjne:wesołych świąt, wszystkiego najlepszego z okazji.., może wykonać każdy automat. Piszesz, że: większość pokłóciła się z tobą specjalnie" :O to mnie trochę dziwi. Przyjaźń nie polega na spotykaniu się na urodzinach, imieninach..i składaniu wyklepanych życzeń. Przyjaźń to wzajemne interesowanie się, co u kogo jest aktualnie, to pomoc w trudnych sytuacjach, to wspólne omawianie jakichś trudnych spraw, to bezinteresowna pomoc w jakiejś sprawie, to niezawodność, to poleganie na kimś jak na Zawiszy ale i dawanie tego samego komuś.. Jednym słowem, nie ma lekko :D

Gość gość
tak próbowałem zainteresować sobą tymi samymi zainteresowaniami jednak nie wypaliło, bo jednak każdy doszukiwał się we mnie wad a nie zalet, a ja czułem że robię to na siłę. W końcu tym rzuciłem, bo już miałem dość łaszenia się, ci co chcieli o zerwali, wolna droga nie zabraniam im, jednak i tak nie rozumiem ich zachowania.

Gość gość
wady? jestem osobą która ma problem z realnymi znajomościami, ale jak piszę próbuje

Gość gość
Autor... sprawa z przyjaźnią ma się tak - jesteś sobą i zawiązujesz z kimś znajomość. Rozmawiacie. Jak druga strona nie szuka z Tobą kontaktu, pomimo Twoich starań, to wykreślasz trutnia z życiorysu (bo możesz być pewien, że jak zacznie potrzebować, to nagle będzie wiedział, gdzie Cię szukać). Nic na siłę. Nie starają się = nie zleży im. A Ty sobie kup psa, rozwijaj pasje, ''zdobywaj świat''. Inni tylko ciągną w dół, więc dobrze wyjdziesz mając dystans.