Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dałam marchewkę dynie brokuła ok 5 miesiąca

Polecane posty

Gość gość

Średnio raz dziennie czytam ze każda z was rozszerza dietę po 6 miesiącu. Mam wyrzuty sumienia ze zaczęłam tak wcześnie. Najpierw podałam kleik potem marchew itd

Gość gość
Syn miał jakieś 4 i pół miesiąca

Gość gość
No i mam wyrzuty sumienia ze źle zrobiłaml

Gość gość
Przed 2014r. też rodziły się dzieci, miały wcześniej rozszerzaną dietę niż po 6 miesiącu i też mają się dobrze.

Gość gość
Dokładnie mam starszego syna co ma 6 lat i jemu rozszezalam po 4 tak jak większość z was 6 lat temu. Juz od kilku dni mnie to gryzie ze powinnam poczekać

Gość gość
Lifeisgood źle mówisz, teraz nie ma podziału na karmienie mm czy kp, wg nowych zaleceń WHO dietę rozszerza się po 6 miesiącu. Tak samo jak karmi się na żądanie i mm i kp Aczkolwiek ja rozszerzalam przed 6 miesiącem i żałuję, mój syn chce pić tylko mleko dalej a ma prawie 7. Może jakbym zaczęła wcześniej, np w 4,5 miesiącu to by chętniej jadł warzywa

Gość gość
Ja rozszerzyłam bardzo szybko (po 4 miesiącu) za namową pediatry debila (a karmilam piersią!), oczywiście słoiki i te syfiaste kaszki:/ Też potem miałam wyrzuty sumienia, córka miała problemy skórne i nigdy się nie dowiem, czy to przez to. Dopiero po kilku miesiącach się douczylam, zaczęłam jej zdrowo gotować i tak się staram do dziś, by jej ten kiepski start wynagrodzić. Dzisiaj już się tym nie przejmuję, córka zdrowa, a ja wiem, że jako rodzic popelnie jeszcze niejeden błąd a są gorsze rzeczy niż szybkie rozszerzanie diety. Chociaż oczywiście teraz goraco namawiam mamy, żeby poczekaly do 6 miesięcy.