Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam powiedzcie mi czy to prawda ze brązowieje vagina po ciąży???????? Czytałam ze robi się brzydka pręga na brzuchu, brazowieje wagina i pępek!!!!!!!! Moja przyjaciółka po urodzeniu dziecka zaczęła sikać w majtki, nie może biegać ani ćwiczyć w podskokach!!!! Tragedia!!!! Ratunku macie jakieś doświadczenia z tym??? Właśnie odstawiłam tabletki i zaczęłam czytać co nieco żeby się przygotować , same okropności. Czy przy cesarce tez może być tak ze nie bede trzymać moczu??? I czy jak nie bede karmić piersią to tez wypadną mi włosy i bede miała problemy z cerą? Czytałam tez ze jak się nie karmi piersią to te piersi potem nie są aż takie zle. Poradzcie coś, bo jak zaczęłam czytać to odechciało mi się zachodzić w ciążę.......

Gość gość
No no, czytaj dalej, a potem bedziesz tak spanikowana ze bedziesz bala sie ruszyc! W necie same tragiczne historie tym czasem znaczaca wiekszosc kobiet decyduje sie na drugie i kolejne dziecko- znaczy nie moze byc tak zle!

Gość gość
Jakiś czas po porodzie pręga na brzuchu znika, pępek i wagina mają normalny kolor. Mogą za to zostać rozstępy, jeśli masz skłonności, ale po jakimś czasie robią się blade i prawie niewidoczne. Włosy 3-4 miesiące po porodzie wypadają dość intensywnie, ale to dlatego, że powracają do stanu sprzed ciąży, bo w ciąży hormony sprawiają, że wypada ich mniej i dlatego jest ich więcej niż normalnie po porodzie i musi się to wyrównać. Z cerą bywa różnie. Czasem to w ciąży jest gorzej a po porodzie się normuje, czasem odwrotnie. Tak samo jak cera się zmienia w czasie cyklu miesięcznego. Hormony. Problemy z nietrzymaniem moczu mogą się zdarzyć i po porodzie naturalnym, i po cesarce. To niezbyt częste powikłanie. Są na to leki i odpowiednie zabiegi, które przywracają komfort życia. Piersi w ciąży rosną od hormonów, czasem nawet o 2-3 rozmiary. Mogą się zrobić rozstępy lub mogą stać się nieco mniej jędrne. Naturalne karmienie nie ma już większego wpływu na ich stan za to chroni w pewnym stopniu przed rakiem piersi. Brodawki robią się w ciąży większe i ciemniejsze, ale po skończeniu karmienia wracają do poprzedniego stanu. W razie cesarki pozostaje blizna. Zazwyczaj przy odpowiedniej pielęgnacji po paru miesiącach jest prawie niewidoczna.

Gość gość
Gość 22:17 Bardzo Ci dziękuję pocieszyłaś mnie bardzo, dobrze przeczytać jednak coś mądrego

Gość gość
Nie czytaj masakrycznych historii z internetu. Oczywiście, że po porodzie ciało może się zmienić, ale wiele zależy od Ciebie. Urozmaicona dieta, pielęgnacja skóry, regularne ćwiczenia mięśni kegla i pilnowanie, żeby nie roztyć się w ciąży za bardzo to podstawa. Jeśli będziesz dbała o te sprawy, to po porodzie nie będziesz musiała narzekać na swój wygląd. Zmiany, które zachodzą są tylko czasowe a to, co zostanie (np. blizna po cesarce, drobne rozstępy itp.) nie powinno Ci zbytnio przeszkadzać. Powrót do formy to kwestia czasu, cierpliwości, motywacji a rzadziej wizyt w salonie kosmetycznym czy lekarskim. Nie ma się czego bać. Jeśli chcesz mieć dziecko, to sprawy zmian ciała mają marginalne znaczenie.