Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 miesieczne niemowle i psycholog?

Polecane posty

Gość gość

Mamy jestem przerażona....byłam w poradni rehabilitacyjnej zg na asymetrie ułożeniowa i tam dostałam skierowanie do pdychologa....niestety doznałam takiego szoku że nie zapytałam dlaczego? Jakieś pomysły? Dziecko niechetnie wyciaga raczki po zabawki, ma trudnosci z chwytaniem, podczas lezenia na brzuszku zaciska piesci. W domu z tymi zabawkami idzie jej co raz lepiej i piastki też czasem prostuje, ma równo skonczone 4 mies

Gość gość
Byłam z dzieckiem u psychologa, gdy miało około 8-9 miesięcy. Badał, jak wygląda rozwój dziecka w stosunku do tego, co w danym okresie powinno umieć. Było to w formie zabawy. Np. cholwal zabawkę i patrzył, czy dziecko znajdzie, , sprawdzał, czy umie podnieść kubek, czy pociągnie za sznurek, na którego końcu jest zabawka itp. To nic strasznego. Nie ma się czego obawiać. Lepiej sprawdzić, czy wszystko jest w porządku i ewentualnie zastosowac, jakieś ćwiczenia. Regularnie, co roku chodzimy z dzieckiem do psychologa i ma przeprowadzane takie badania, oczywiście dostosowane do wieku.

Gość gość
A jak napięcie mięśniowe? Nie masz się czym absolutnie martwić, pewnie sprawdzą na jakim etapie rozwoju jest maluch czy ma prawidłowe odruchy itp. To nie jest taka wizyta u psychologa jak Ty myślisz:)

Gość gość
Nikt nie stwierdził napiecie miescniowego, lekka asymetria ułożeniowa ale jesteśmy w trakcie rehabilitacji

Gość gość
Autorko, wybierz się do lekarza rehabilitacji. Mój syn tez ma asymetrię ulozeniowa, lekarz rehabilitacji stwierdził obniżone napięcie miesniowe . Ćwiczymy, z tygodnia na tydzień ogromny postępy.