Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie piersia a rozszerzanie diety.

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do mam karmiacych piersia,ktore mialy problemy z wprowadzaniem pokarmow stalych. Moj synek(8 mies.) nie chce jesc stalych pokarmow.Zaczelam je wprowadzac w 6 mies.Troszke pismakowal i niestety od 1,5 mies.nic nie moge mu"wcisnąć".Zmienialam wszystko.Smaki,konsystencje,probowalam BLW...I tak wszysyko konczy sie "przy cycu".Na dobra sprawe nie ma kiedy zglodniec,bo ciagle chce tylko moje mleko.Stad pytanie.Jesli widze,ze chce jesc i probuje najpierw dac obiadek i nic nie je to nie odpuszczac nawet jak placze z glodu czy nie denerwowac go bardziej i dac piers? Nie mam juz pomyslu jak z tego blednego kola sie wydostac.Nie chce glodzic malucha ale tez musi jesc inne pokarmy.

Gość gość
Sprobuj dac mu do raczki kawałek brokuła, ugitiwana marchewke itd. Niech sam próbuje. Po 6 miesiacu jest czas na poznawanie smakow i konsystencji. Mleko ma byc podstawa zywienia do roku, czyli stanowic ponad 50% pożywienia do roku. P8czekaj jeszcze trochę, caly czas proponuj. Teraz maly ma 8 miesiecy, za dwa miesiace to będzie inne dziecko, wszystko sie jeszcze moze zmienić. Tak bylo u mnie. Jak synek jest zdrowy, przybiera to nie, nie glodzilabym dziecka w imię idei, ze musi jeść juz taka a nie inna ilość. Poprostu cały czas proponuj, nawet jak zje troszeczkę to sukces i z czasem załapie. Każde dziecko jest inne, tak dlugo jak wyniki ma w normie, jest zadowolone, szczęśliwe to bym nie panikowala.

Gość gość
No wlasnie bierze juz zelazo,bo wyniki juz nie takie jak powinny byc.Dostaje do raczki,ale bardziej sie tym bawi i zgniata niz zajada.Raz moze miesko powedrowalo do ust i na tym koniec. Stale sie martwie,bo mam wrazenie ze robie mu krzywde ulegajac i podajac mu ta piers gdy jest glodny.Musi przeciez zaczac jesc,by byc zdrowy.