Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Mada1342

Problem ze wspolpracownikiem

Polecane posty

Gość Mada1342

Witam wszystkich:) Choc rzadko udzielam się na internetowych forach, chciałam tu opisać pewien przypadek, ktory w ostatnim czasie daje mi sporo do myslenia. Mianowicie-pracuje w fajnym zespole, osiągam najlepsze wyniki w swojej pracy. Moj szef przyjazni się z jednym z pracowników. Jednak zaczynam obserwowac, ze ten pracownik nieco wykorzystuje ich relacje. Podam ostatni przyklad:mamy ustalona prace zmianowa, jednak od jakiegos czasu obserwuje, ze owy pracownik czesto przychodZi na taka zmiane, jaka mu odpowiada. Jestesmy podzieleni po rowno-kto na ktora zmiane ma przychodzic. Jakis czas temu zwrocilam na to uwage. Pracownik stwierdzil, ze zamienia sie z przelozonym( ktory nota bene sam mowi ze jest bezmianowy, wiadomo-jest szefem i moze chodzic jak chce). Po jakims czasie, jak zwrocilam kolejny raz na to uwage, to pracownik ktory chcial po raz kolejny przyjac tak jak chce-podszedl do mnie i zapytal mnie czy moze przyjsc na rano (bylo to w obecnosci szefa, ktory potrakowal to jako zart i zaczal sie smiac). Ja tez to tak potraktowalam i mowie, ze wyrazam zgode. Nie byloby w tym nic dziwnego, bgyby podobna sytuacja nie zdarzyla sie po raz kolejny-rowniez w obecnosci przelozonego. Ja zareagowalam na to w taki sposob, ze powiedzialam ze zostaly ustalone zasady, a przede wszystkim mamy przelozonego i to z nim powinien takie sprawy zalatwiac. Na co pracownik odpowiedzial-‚ale to Ty masz zawsze najwiekszy z tym problem’ (!)Generalnie wyszlo na to, ze przelozony powiedzial, ze nie widzi w tym wiekszych problemow, jednak nie chce aby byly takie sytuacje ze na 2 zmianie jest 1 osoba. Dodam jeszcze, ze jakis czas temu pytalam o mozliwosc przyjscia w innych godzinach pracy(byl to piatek, siedze czesto na nadgodzinach, wykonuje swoja prace rzetelnie) to moj przelozony stwierdzil, ze’ nie mozemy chodzic jak chcemy, bo zaraz kazdy bedzie chcial lamac zasady. Co Wy na to? Dla mnie jest to ewidentne wykorzystywanie relacji z przelozonym, czuje się Z tym zle... co byscie zrobili w takiej sytuacji?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować